Annons:

VH-tränaren efter förlusten:

Peter Nordström var förstås inte belåten med att Vimmerby föll för andra matchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränaren efter förlusten: "Läser man statistik skulle inte Vimmerby ha varit så bra"

Vimmerby Hockey föll i hemmapremiären med 3-5 mot Kalmar HC. VH-tränaren Peter Nordström var missmodig efter derbyt.
– Det är en jämn hockeymatch. Vinner vi är det frid och fröjd, jubel och allt är roligt, säger han.

Annons:

En okej förstaperiod, en mycket svag andraperiod och en bättre tredjeperiod. Så kan man enkelt sammanfatta Vimmerbys hemmapremiär mot Kalmar HC. Det räckte inte till poäng.

För trots att VH snabbt käkade upp 1-3-underläget till ett 3-3-läge i slutakten avgick Kalmar med segern, 3-5. 

– Det är jättetungt när man kommer in i det, kommer ikapp och det ändå blir så, säger Peter Nordström. 

Assisterande tränaren Mattias Lindén:

– Vi har momentum där och har läge för att göra 4-3 till och med när de får det där pissmålet, säger han.

Vad gör att ni förlorar den här matchen?

– Det är ett bra hockeylag, vi måste vara på tå och kugga i. Gör vi det på tre femmor är det bra, gör vi det på en femma är det inte bra. Vi är upp och ner, bjuder på mål, men matchen är jämn. Vi kan lika gärna vinna och då är det frid och fröjd, jubel och allt är roligt, säger Nordström. 

"Ska göra det så svårt"

Framför allt var den andra perioden svag från Vimmerbys sida. Under den första halvan trycktes man ned av gästerna från länets residensstad.

– Smarta hockeyspelare gör så, de har nära till att byta, det är en passning och sedan kan man föra in den i anfallszon. Då blir det tufft. Vårt lag består av tio unga killar mot deras rutinerade. Det är yngsta mot äldsta laget på isen och de är erfarna och bra. När vi spelar enklare kommer vi in i matchen, men vi ska göra det så svårt. Det är enkelheten vi måste åt.

"Chansat för mycket"

VH:s tränarduo tyckte att det var för ojämnt i prestationerna och kedjan med Jesper Bärgård, Anton Carlsson och Jakob Karlsson fick mycket speltid.

– Det var bara de som klev fram på allvar och är man bra får man spela mer, det är enkelt. Det är första gången de fryser puck, innan har det inte gått bra för då har de chansat för mycket. I dag spelar de fantastisk hockey och det är synd att de inte får göra mål. "Jagge" (Jakob Karlsson) skulle ha gjort tre mål, säger Nordström. 

– Alla insatser över hela truppen, det är från byte till byte, från träning till träning, det är för ojämnt, säger Lindén.

Vad beror ojämnheten på?

– Vi tror för mycket, både om oss själva och vi är inte villiga att göra det tråkiga för att vinna hockeymatcher. Vi måste spela enklare, ser man inget blad ska pucken ned i zon. Men vi ska göra det så fint, det ska vara en genomskärare i stället. Mot bra lag är det ännu viktigare att spela enkelt och rakt.

Nordström var inne på samma spår.

– Vi måste få upp jämnheten och får inte ha så stora dippar. Det får inte vara så att Anton (Carlsson) och "Jagge" och de är så bra i dag men inte mot Halmstad. Roman (Semjonovs), "Henke" (Henrik Eriksson) och de så bra mot Halmstad men inte i dag.

Vad känner du kring inledningen med två förluster?

– Serien är tuff, alla lag är mycket bättre än man tror. Det är inte bara fem, sex lag som är bra, alla är jämnare och alla måste vara bra. Många tror att Vimmerby var så bra förra året och ett topplag, men läser man statistik skulle de ha inte varit så bra, kollar man Corsi (ett mätbart statistikverktyg reds.anm.) som de har på allt i Elitserien, så var man inte så bra. Men det sitter i huvudet på spelarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt