GENANT STORFÖRLUST FÖR VH HEMMA MOT KRIF

KRIF jublar över ett av sina många mål mot Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Tredje raka segern var Vimmerby Hockey på jakt efter. Det var aldrig nära.
Kallinge/Ronneby vann – fullt rättvist – med hela 7-2.

Efter den mycket tunga starten har Vimmerby Hockey studsat tillbaka och tagit två raka segrar (Tyringe och Hanhals). Mot Kallinge/Ronneby ville förstås VH fortsätta på segerspåret.

Men det gick inte.

Gästande KRIF tog ledningen efter drygt nio minuter genom väldige Sebastian Magnusson. Målet kom i spel fem mot fyra för Blekingeklubben.

Inte ens två minuter senare ökade bortalaget på till 2-0 genom Jacob Hallberg.

VH skulle dock få kontakt kort senare. Anton Carlsson gjorde 2-1 efter passning från Jesper Bärgård. Även Edwin Johansson fick en passningspoäng.

Kallduschen kom nästan omgående. KRIF ökade på till 3-1, på ett friläge, genom Jakob Marshall Olsson.

Målvaktsbyte

Till den andra perioden tvingades VH byta målvakt. Tomas Rydén, som hade ryggsmärtor, klev av och i stället kom Oscar Walldén in i målet.

VH:s bästa period i matchen kom under den första halvan av andra perioden, men någon målmässig utdelning fick man inte. I stället kom 4-1 för KRIF efter drygt halva perioden.

Oskar Carlsson sköt 4-2-reduceringen med några minuter kvar av den andra akten och VH skapade ett antal bra reduceringschanser.

Stora siffror

I den tredje perioden fick Vimmerby tidigt ett drömläge då gästerna fick spela tre mot fem. VH:s spel där var så svagt att mer inte behöver nämnas om det.

KRIF fick kort därefter ett powerplay – och då kom 5-2-målet som ett brev på posten.

Med cirka fem minuter kvar kom också 6-2 för Kallinge/Ronneby och inte särskilt många sekunder senare blev det 7-2. Total ridå för hemmalaget.