VIMMERBYS FINFINA SVIT BRÖTS – VAR NÄRA POÄNG

Vimmerby Hockey förlorade kvällens hemmamatch mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey har vunnit de sex senaste matcherna mot Troja/Ljungby. I kväll bröts den imponerande sviten. Nya serieledaren vann med 3–1.

Vimmerby kom ut i ett ruskigt högt tempo och matade skott mot gästernas mål under matchupptakten utan att få hål på Wictor Ragnewall. Det fanns gott om målchanser där skärpan framför mål inte var den bästa.

I stället för ett hemmamål gjorde ett tillbakapressat Troja/Ljungby, som redde ut anstormningen från VH:s sida, både 1–0 och 2­–0, tack vare gruvlig effektivitet.

I en mållös andra period spelade Troja/Ljungby ett strikt och tajt försvarsspel som försvårade VH:s chanser att komma till något riktigt hett i offensiv zon. Det var annars gästerna som hade den bästa chansen med ett dragskott som styrde på en VH-back och träffade Rydéns högra stolpe.

Carlsson reducerade

Med ett tvåmålsunderläge inför sista perioden var VH tvungna att gå framåt och gav det ett ärligt försök.

Drygt halvvägs in i perioden kom den efterlängtade reduceringen. Anton Carlsson stod rätt placerad framför Ragnewall och rakade in returen på Oskar Carlsson backskott. VH fortsatte att skapa chanser och Roman Semjonovs brände bland annat ett jätteläge från nära håll i powerplay när Ragnewall saknade sin målvaktsspade och skottet gick utanför.

I tom kasse satte Troja/Ljungby 3–1 och punkterade tillställningen.

Niondeplacerade VH står på tolv poäng efter nio matcher och möter HC Dalen borta på onsdag. Laget från Norrahammar har spelat in 14 poäng.

Mer från matchen kommer senare i kväll.

Vimmerby–Troja/Ljungby 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (13.05) Carl Ernstig (Emil Eriksson), 0­–2 (17.40) Oscar Öhman (Mattias Åkesson, Martin Fransson)

Tredje perioden: 1–2 (50.17) Anton Carlsson (Oskar Carlsson, Jakob Karlsson), 1–3 (58.43) Oscar Öhman (Mattias Åkesson, Kevin Karlsson)

Skott: 32–24 (11–11, 7–10, 14–3)

Utvisningar, VH: 2x2 min, Troja: 4x2 min