Annons:

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky var missnöjd med insatsen från flera spelare i kvällens förlustmatch mot Troja. Foto: Ossian Mathiasson

"Vi har bara fyra-fem spelare som är där i dag"

– Sett till arbetsinsatsen hade vi bara fyra-fem spelare som var där idag. Trots det är vi så pass mycket bättre än topplaget Troja. En otroligt sur förlust.

Annons:

Efter hemmamatchen mot nya serieledaren Troja/Ljungby (förlust 3-1) var Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky besviken och irriterad. Besviken över arbetsinsatsens, som han tyckte var undermålig på många håll. Irriterad över de förlorade poängen.

– Allt handlar om poäng. Jag kan absolut tycka att det är positivt att vi är bättre än ett topplag och gör tio utmärkta minuter, men vad spelar det för roll? Det handlar bara om poängen i den här sporten, säger han.

– Vad gäller arbetsinsats, intensitet, desperation och energi är det bara fyra-fem spelare som är där idag. Jag hade väntat mig mycket mer av flera spelare. Man måste visa att man förtjänar sin plats i det här laget.

"Det handlar om att vinna" 

Horsky beskriver de två första målen som tillkomna efter misstag av VH-spelare.
– Vi förlorar mot ett topplag, är bättre än dem och de hade i princip ingenting. En otroligt sur förlust, tycker Horsky.

Du kan inte känna glädje över att ni verkligen skakar Troja, som leder serien?

 – Nej. Det handlar inte om att spela snyggt eller bra. Det handlar om att vinna.

Beröm av bortatränaren 

Vimmerby fick dock beröm av motståndartränaren Roger Forsberg.

– Vimmerby är mycket bättre än vad tabellplaceringen visar, och de kommer klättra betydligt, säger Forsberg, som var nöjd med sitt eget lags insats.

– Vi gör en jättebra bortamatch. Vår game plan handlade mycket om att stå emot deras forcering under de första tio minuterna. Vi visste att den skulle komma, och jag tycker ändå at vi hanterade den bra.

"Kändes inte farligt"

I resten av den första perioden och i den andra visade Troja upp ett exemplariskt försvarsspel över hela banan. Tajt och disciplinerat.

– Jag kan bara hålla med. I spel fem mot fem kändes det inte så farligt, och vi visste att de är vassa i power play, så det kom inte som någon överraskning, säger Roger Forsberg.

Men segern hängde på en skör tråd efter Vimmerbys reducering i tredje perioden?

– I den tredje perioden blir det visserligen lite rock´n´roll-hockey och de får skjuta 14 skott, men förutom vid ett par tillfällen tycker jag inte det hettar till så mycket. Visst blir det lite orligt i och med en del utvisningar, men killarna gjorde det bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt