Vimmerby Hockey förlorade mot tabelljumbon

Roman Semjonov gjorde två mål och var en av Vimmerbys bättre spelare i förlustmatchen mot tabelljumbon Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

En plats i Allettan kommer allt längre bort för Vimmerby Hockey. I eftermiddagens bortamatch mot tabelljumbon Tyringe blev det ”bara” en poäng sedan matchen avgjorts på straffar – 4-3 till Tyringe.

Senast Tyringe och Vimmerby Hockey möttes slutade det med 10-2-seger för Vimmerby.

Kvällens HockeyEttan-möte i Skåne var inte i närheten av att leverera vare sig sådana siffror eller sådant spelövertag för Vimmerby.

Det var kanske inte heller att vänta då Tyringe visat fin form de senaste matcherna och besegrade Dalen borta på straffar, samt pressade serieledande Nybro hemma i matchen dessförinnan och förlorade med uddamålet.

Välförtjänt ledning

Det var Vimmerby Hockey som inledde bäst, men ju längre perioden led desto mer kom Tyringe in i matchen.  Det var därför inte alls oförtjänt att man också var först med att hitta rätt.

1-0 kom efter elva minuter av Isac Bexdal, som var sist på pucken i en rörig situation framför Oscar Wallden i VH-kassen.

Vimmerbys kvittering kom i den 15:e minuten i powerplay då Anton Carlsson hittade Mattias Wigley.

Vimmerbys period

1-1 efter den första perioden och samma periodsiffror i den andra. Spelmässigt gick den andra perioden dock till Vimmerby, men Tyringe försvarade sig för bra.

Vimmerbys 2-1-mål kom halvvägs in i matchen, och ännu ett mål i numerärt överläge. Duktige Niklas Salo spelade in till Roman Semjonov som direktsköt in pucken.

Tyringes kvittering till 2-2 kom från ingenstans med ett par minuter kvar av perioden. Backen Preston Ames skickade iväg ett dragskott längs isen som styrde på en Vimmerbyskridsko och ställde Oscar Walldén helt.

Ännu en kvittering

10:28 i den tredje perioden tog Vimmerby återigen ledningen. Återigen genom Roman Semjonov och återigen i powerplay. Målet föregicks av en snygg sidledspassning av Niklas Salo.

Men Tyringe gav inte upp, utan på en av lagets få chanser i den tredje perioden kvitterade man. Fem minuter återstod då ett dragskott letade sig över Oscar Walldéns axel.

I anfallet efter var det nära ledning för hemmalaget, men Vimmerby redde på något sätt ut kalabaliken framför eget mål.

Under slutminuterna skapade Vimmerby sedan ett par halvchanser, men inget mål och matchen till förlängning.

Även den slutade mållös och i den efterföljande straffläggningen var Tyringe starkast.

Med sex omgångar kvar att spela ligger Vimmerby på nionde plats, nio poäng frpån den femteplats som innebär Allettanspel.