IKO:s dystra bortasvit håller i sig – ännu en spelare lämnar

IK Oskarshamn förlorade sin tionde raka bortamatch i SHL i dag.

För närvarande har IK Oskarshamn ingenting att hämta på bortais i SHL. Regerande mästarna Frölunda vann kvällens match med klara 4-1. Efter matchen kom beskedet att ytterligare en spelare lämnar laget.

Det handlar om backen Isak Pantzare. Kontraktet bryts med omedelbar verkan.

– Vi kan inte erbjuda Isak den speltiden han behöver för att utvecklas och vi har därför kommit överens om att bryta kontraktet. Med det sagt uppskattar vi det Isak har gjort för föreningen och resan upp till SHL, säger general manager Thomas Fröberg i ett pressmeddelande.

På kort tid har IKO släppt iväg Pantzare och Alexander Reichenberg samtidigt som man värvat Jonas Engström och Mathew Bodie.

Det hjälpte inte i kvällens match mot Frölunda där Oskarshamn som väntat fick det svårt. Matchen avgjordes redan i första sedan IKO missat markering vid flera tillfällen. Trots att Frölunda endast sköt sex skott gjorde laget tre mål. Andra perioden blev mållös, men tidigt i tredje satte Patrik Carlsson spiken i kistan med 4-0.

Robin Söderqvist tröstmålade i matchens sista minut. Förlusten var IKO:s tionde raka på bortaplan.

Oskarshamn har en nyckelmatch mot Växjö, en poäng före i tabellen, på lördag.