Annons:

VH-tränaren efter andra raka segern:

VH-tränaren Phil Horsky var glad efter kvällens seger mot TYringe. Nu väntar toppmöte mot Kalmar hemma på fredag. Foto: Viktor Allvin

VH-tränaren efter andra raka segern: "Vi visar karaktär"

Spelmässigt solklart. Målmässigt ändå "bara" 3-0.
– Det är ingen lätt match för oss. Men vi visar karaktär, och de båda första perioderna är riktigt bra, säger VH-tränaren Phil Horsky efter segern över Tyringe.

Annons:

Vimmerby Hockey har fått en kanonstart på Hockeyettan Södra vår. Seger borta mot Mörrum med 2-1 och ikväll hemmaseger mot Tyringe med 3-0. På fredag kväll väntartoppmatch för serietvåan Vimmerby då serieledaren Kalmar kommer på besök.

– En härlig match. Det ska bli riktigt roligt att få bjuda hemmapubliken på den, säger Phil Horsky, tränare för Vimmerby Hockey.

 VH dominerade stort

Åter till kvällens match.

47-22 i skott till hemmalaget speglar det som hände ganska väl. Vimmerby dominerade stort i den första perioden, kontrollerade totalt i den andra, och tajtade till hemåt mot ett mer chansspelande motstånd i tredje.

Ett mål i varje period – samtliga från det kanadensiske nyförvärvet Kristoff Kontos klubba (det sista i öppet mål i slutet av matchen) – gav till slut trygga tre poäng.

"Lätt att tappa fokus"

– Det är svårt att ha ledningen med ett par mål inför den sista perioden. De blir lite mer desperata, får äga mer puck och har också ett powerplay, men jag tycker vi gjorde det bra. Tyringe är ändå ett bra lag som spelar med fart, säger Phil Horsky.

– Jag gillade det jag såg under de 60 minuterna, men särskilt nöjd är jag så klart med den första perioden. Det är lätt att tappa fokus när man skapar massor med chanser men inte får utdelning, men grabbarna löste det fint.

 Vad säger du om Kristoff Kontos, som gör hattrick i sin hemmadebut?

– Han är riktigt bra. Han har pondus, är en ledartyp och tar mycket plats på isen. Han kommunicerar mycket, och kommer bli väldigt viktig för oss i fortsättningen, berömmer Phil Horsky.

Värd att nämna ikväll är också målvakten Tomas Rydén. Sedan han gjorde comeback efter sin skada har han spelat sex perioder och släppt in ett mål.

Fakta

Poäng VH:

Kristoff Kontos (3+0), Jakob Karlsson (0+1), Pierre Gustavsson (0+1), Edwin Johansson (0+1).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt