Annons:

Horsky inför toppmötet i Fortsättningsserien:

Phil Horsky är laddad inför VH:s möte med Kalmar HC. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky inför toppmötet i Fortsättningsserien: "Det är playoffkänsla"

Mycket talar för att en playoffbiljett kommer stå mellan Vimmerby Hockey och Kalmar HC. På fredagskvällen möts de båda lagen i Vimmerby ishall.
– Det är en game seven-match för oss, säger Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey har fått en kalasstart på Fortsättningsserien genom seger mot både Mörrum och Tyringe. Men laget är fortfarande två poäng bakom Kalmar HC.

I kväll har VH chansen att kliva om länsmotståndet i tabellen och ta kommandot i jakten på en playoffplats. 

– Det är en viktig match för oss, det handlar om förstaplatsen. Vi har, om man tittar övergripande, fyra segrar i rad och är nöjda med spelet de senaste matcherna. Försvaret sitter bättre och bättre och över huvud taget är spelet mycket bättre nu. Vi vill visa att vi kan vinna mot dem och att vi är det bästa laget i Fortsättningsserien, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Helt annan matchbild?

Kalmar, som var ytterst nära Allettan, har precis som Vimmerby inlett med två raka segrar.

– Det blir en helt annan match än den mot Tyringe. De försvarade sig väldigt bra, men det kommer bli en annan matchbild och det kan passa oss bra. Vi försvarar oss bra nu och vi kan få möjligheter att vända snabbt och skapa chanser via vändningsspelet. Jag tror det blir en tajt match och kamp från första till sista bytet. Matchen är lika viktig som den mot Tyringe men för oss är det en game seven-match, det är playoffkänsla.

Vad behöver ni se upp med hos Kalmar?

– Deras offensiv och deras spets. De har individuell skicklighet, spelare som kan bryta mönstret och duktiga målskyttar. Vi vet om att de har kvalitet. Vi behöver försvara oss bra, vara noggranna i beslutsfattandet, uppspelsfasen och vändningsspelet. Vi har utvecklat vårt spel och är inte rädda för Kalmar, men vi har respekt för dem. 

Nyförvärvet debuterar

VH har samtliga spelare tillgängliga till matchen, vilket innebär att nyförvärvet Nils Rygaard gör debut. Kristoff Kontos, tremålsskytt mot Tyringe, finns förstås också med. 

– Han gör bra saker, det är inte bara målen, utan han lyfter laget. Han är en ledare, han pratar mycket och leder sin kejda på ett bra sätt. Det ska bli spännande att se honom i tajta matcher framöver, säger Horsky om kanadensaren. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt