Annons:

MÄKTIG VÄNDNING AV VH – SALO SLOG TILL MED DRÖMMÅL

Niklas Salos slagskott rakt upp i nättaket betydde tre sköna poäng för Vimmerby mot Kalmar. Foto: Viktor Allvin

MÄKTIG VÄNDNING AV VH – SALO SLOG TILL MED DRÖMMÅL

Vimmerby Hockey låg under med sju minuter kvar av matchen. Då stod VH för en grym vändning. Niklas Salo avgjorde med ett mäktigt slagskott med tio sekunder kvar av matchen. 

Annons:

Både Kalmar och Vimmerby har inlett fortsättningsserien med två segrar och stod på tolv respektive tio poäng inför kvällens möte i tredje omgången av totalt 18. 

Vimmerby hade chansen att gå upp i ensam serieledning i egenskap av tre poäng mot Kalmar och det såg länge kärvt ut. 

Straffmiss av Semjonov

Vimmerby kom, precis som många gånger tidigare under säsongen, ut starkt i första perioden och skapade tryck mot Alexander Nilsson i bortakassen. VH:s Anton Carlsson fälldes i ett friläge och den efterföljande straffen av Roman Semjonov gick rakt i stolpen. 

Kort därpå gjorde VH 1–0 men domaren var het med pipan och blåste av för blockering precis före det trots att pucken inte var blockerad. VH tryckte på utan att göra det förlösande ledningsmålet samtidigt som Kalmar avslutade första perioden starkt. 

Kalmar imponerade i andra perioden och satte Tomas Rydén på stora prov och till slut kunde inte ens han stå emot. Kim Runermark sköt 1–0 från den högre tekningscirkeln och hittade en lucka under armen på Rydén. Även efter 1–0-målet fortsatte gästerna att trycka på och hade gott om chanser för fler mål. 

Stark vändning av VH

Vimmerbys jakt på en kvittering pågick i hela sista perioden och det efterlängtade kvitteringsmålet skulle komma. Med drygt sju minuter kvar av matchen fick nyförvärvet Kristoff Kontos pucken, drev runt målet och frispelade Roman Semjonov, som bara vinklade in pucken i det öppna målet. 

När alla trodde att matchen skulle gå till förlängning slog finländaren Niklas Salo till. Han vann pucken och skickade iväg ett slagskott rakt upp i nättaket som ställde bortakeepern. 

I och med kvällens seger är Vimmerby ny serieledare i den södra fortsättningsserien, en poäng före Kalmar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt