Annons:

Salo överlycklig men ovetande segerskytt

Med tio sekunder kvar avgjorde Vimmerbys Niklas Salo toppderbyt mot serieledande Kalmar, och det stora segerjublet bröt ut. Foto:Viktor Allvin

Salo överlycklig men ovetande segerskytt

Med tio sekunder kvar av matchen slog han till. Niklas Salos avgörande 2-1-mål fick de drygt 1000 personerna på läktaren att gå bananas, och själv visste han inte ens att pucken hade gått in.

Annons:

Med klockan på 19:50 i den tredje perioden, och ställningen 1-1 i toppmatchen mot serieledande Kalmar, fick Niklas Salo pucken i anfallszon, vände sig och skickade på ett slagskott på vinst och förlust.

– Jag har inte en aning om hur den gick in. Och jag förstod inte att det var mål förrän jag hörde alla skrika och lagkompisarna kom farande emot mig, skrattar Vimmerby Hockeys finske speedkula.

– En underbar känsla att få ett sent segermål, och så viktigt för oss. Jag tycker ändå att vi var det lite bättre laget sett över 60 minuter.

"Vet inte vad som hände" 

Under den andra halvan av mittperioden hade VH dock en rejäl svacka, och att underläget bara var 0-1 inför den sista perioden kunden man då vara glada över.

– Jag vet inte vad som hände där. Det var några tuffa minuter för oss. I den sista pausen sa Phil (Horsky, VH:s tränare) bara åt oss att vi var bäst i den första, de i den andra, och att vi skulle se till att vara det i den tredje. Då skulle allt lösa sig – och det gjorde det ju, säger Niklas Salo och skrattar.

Ny kedja med Kontos och nyförvärvet Nils Rygaard. Hur funkade det, tycker du?
– Helt okej. Visst är det lite svårt när man inte känner varandra, men jag tycker att hela laget gjorde det bra i dag, menar Salo.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt