Annons:

VH upp i serietopp efter Salos kanonskott: ”Var på honom”

Phil Horskys Vimmerby är ny serieledare i fortsättningsserien. Foto: Ossian Mathiasson

VH upp i serietopp efter Salos kanonskott: ”Var på honom”

Phil Horskys ständiga uppmaningar till Niklas Salo gav resultat. Hans mäktiga slagskott med tio sekunder kvar fullbordade Vimmerbys vändning mot Kalmar HC. 
– Jag var på honom hela tiden om att skjuta, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Det var många åskådare som lämnade Vimmerby ishall med ett leende på läpparna efter Vimmerby Hockeys moralstärkande vändning från 0–1 till 2–1 på några minuter i den svåra hemmamatchen mot serieledaren Kalmar HC. 

Roman Semjonov rakade in kvitteringen från nära håll efter Kristoff Kontos fina soloåkning och framspelning med mindre än sex mindre kvar av ordinarie tid. Matchen var på väg mot förlängning när Niklas Salo fick pucken och skickade iväg ett slagskott som chockade både spelare, ledare och publik. 

Matchhjälten hade inte en aning om hur den gick in men på något sätt gjorde den det och Vimmerbys mirakulösa vändning var ett faktum. 

– Kul att Salo fick gå in och avgöra med tanke på att han hade skadebekymmer i senaste matchen. Det fanns vissa frågetecken kring honom. Jag var på honom hela tiden om att skjuta. Det var ett riktigt bra skott som han fick på. Han måste skjuta mer, säger tränaren Phil Horsky. 

Missnöjd med andra perioden

Vimmerby ut ruggigt starkt i första perioden och hade gott om målchanser för att sätta sig i ledning. Utdelningen uteblev och det var i stället Kalmar som gjorde 1–0 i mitten av andra perioden och hade bud på fler mål. 

– Vi var bättre i första, de var bättre i andra och vi var bättre i tredje. Vi gjorde 40 bra minuter. Jag tycker inte att deras ledning var rättvis efter andra perioden. Vi måste sätta våra chanser i första perioden, det var en av våra bättre perioder. I tredje perioden var det otroligt mycket vilja, attityd och karaktär. Som jag har sagt tidigare, det finns gott om det och det bevisade vi i dag. Kul för grabbarna att vinna en sådan match på det sättet som de gjorde och kom tillbaka på, säger Phil Horsky. 

Han tycker att hans lag var orädda och spelade för att vinna i första perioden, något som de tappade i mittperioden. 

– Vi tappade strukturen under press i andra perioden, var inte spelbara och tappade för många tekningar. Vi var lite för klena och tappade strukturen i egen zon. Inför tredje tyckte jag att vi var det bättre laget så det var bara att köra och inte tänka så mycket. Vi fick momentum efter flera bra byten. 

"Spelade som ett lag"

Efter den starka vändningen är VH ny serieledare i fortsättningsserien efter bara tre spelade omgångar.  

– Jag tycker att det är bra för självförtroendet och att vi får med oss vinden. Det finns inte så mycket att fundera över, det är ny match på söndag och bara att köra på. När jag tittar på hur vårt spel ser ut så är jag väldigt nöjd, vi kommer framåt. 

Horsky lyfte fram den kollektiva insatsen och plussade extra för målvakten Tomas Rydén och forwarden Anton Carlsson.

– Vi spelade som ett lag och det var så kul att se. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt