VH DRYGADE UT SERIELEDNINGEN EFTER KLAR SEGER

Christoffer Rasch ser sitt skott gå in. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby Hockey gör ett litet ryck i fortsättningsserien. Efter en klar seger mot Hanhals – samtidigt som Kalmar föll hemma mot Dalen – leder VH nu serien med fyra poäng.

Vimmerby Hockey har inlett fortsättningsserien på allra bästa tänkbara sätt. Efter seger i toppmötet mot Kalmar i fredags gick Vimmerby in till mötet med Hanhals som serieledare.

Efter en klar 6-2-seger mot Hanhals samtidigt som Kalmar föll hemma mot Dalen har VH gjort ett litet ryck. Efter dagens omgång är Vimmerby fyra poäng före Kalmar.

Tryckte på

Men vi tar det hela från början. Efter en mycket stark inledning kunde Vimmerby göra 1-0 efter drygt fem minuter. Anton Carlsson styrde in 1-0 vackert efter en finfin passning av Roman Semjonov.

VH höll kommandot perioden ut, men lyckades inte utöka sin ledning.

I den andra, som blev sönderryckt av utvisningar, fick Hanhals en kanonstart. Fredrik Johansson kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra. Likaläget stod sig bara några minuter. Anton Carlsson gjorde både sitt och lagets andra mål i matchen.

Två minuter senare kom också 3-1. Christoffer Rasch dundrade in det tredje hemmamålet i numerärt överläge framspelad av Jakob Karlsson.

Kort därpå klarade Vimmerby av ett tre mot fem-läge i över en minut. Ett par minuter senare sköt Oskar Carlsson 4-1 till ett klart bättre hemmalag.

Hårt skott

Hanhals förhoppningar om poäng försvann nog ganska snabbt in i den tredje akten. Pierre Gustavsson gjorde 5-1 i powerplay drygt två minuter in i perioden.

Hanhals fick visserligen in en 5-2-reducering genom Emil Backman, men Jakob Karlsson svarade med sitt hårdaste skott för säsongen, vilket betydde 6-2 bara minuter senare.

VH skapade flera lägen för att öka på ledningen ytterligre, men 6-2 blev slutresultatet. Nu väntar HC Dalen på bortais för Vimmerby.

VH:s poäng: Anton Carlsson (2+2), Pierre Gustavsson (1+3), Christoffer Rasch (1+2), Jakob Karlsson (1+1), , Oskar Carlsson (1+0), Roman Semjonov (0+2), Oliver Kempainen (0+1), Mattias Wigley (0+1)