Annons:

Rasch i gott slag i formtoppat VH: ”Mer trygga i systemet”

Offensive backen Christoffer Rasch har, precis som sina lagkamrater i Vimmerby Hockey, imponerat i inledningen av fortsättningsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Rasch i gott slag i formtoppat VH: ”Mer trygga i systemet”

Vimmerby Hockey har fått en smakstart på fortsättningsserien. Men det är fortfarande en lång väg att vandra. 
– Vi har tagit steg i rätt riktning hela vägen, säger backen Christoffer Rasch.

Annons:

När fortsättningsserien drog igång i mellandagarna låg Kalmar HC en poäng före Vimmerby Hockey och nu, fem omgångar senare, är läget ett helt annat. Vimmerby ligger fyra poäng före Kalmar efter fem raka vinster och har imponerande 17–4 i målskillnad. 

– Vi har fått en väldigt bra start. Det är riktigt bra men serien är fortfarande i ett tidigt skede och det är inget som man kan dra för stora växlar av. Det viktigaste är att vi är ödmjuka och blir bättre varje dag. Vi är ändå jätteglada för starten som vi har fått, säger Christoffer Rasch. 

Vad kan du hitta för förklaringar till den lyckade starten?

– Vi har sakta men säkert blivit bättre och det går hela tiden åt rätt håll. Det är inget hokus pokus, vi har jobbat på varje dag med de dagliga sakerna och sedan har allt blivit bättre. Det har jag känt i spelet också, att det går åt rätt håll, säger Rasch.  

"Fått bra passningar"

Nyförvärvet Kristoff Kontos leder fortsättningsserien med sju poäng på fem matcher och har fått en drömstart på sitt svenska äventyr. 

Även Christoffer Rasch har fått igång sin poängfabrikation på allvar med två mål och fyra målgivande passningar från sin backposition. 

– Det är precis som när det gäller laget, det går bättre och bättre. Vi har fått kontinuitet i backparen och det känns bra bredvid Herman (Johansson).

Vad betyder det att du har fått igång poängproduktionen?

– Det ger bra självförtroende samtidigt som jag har fått bra passningar i powerplay. Wigley (Mattias) är alltid framför mål och skymmer målvakten. ”Jagge” (Jakob Karlsson) är så kylig i många lägen, håller i pucken och spelar mig i rätt läge. Anton (Carlsson) drar på sig folk och är skicklig med pucken, likaså Pierre (Gustavsson). Det är flera spelare som har en del i att poängen har trillat in. 

Hyllar Rydéns målvaktsspel

Vinnaren av fortsättningsserien får spela playoff och Rasch är tydlig med att lagets målsättning är att komma dit efter 18 spelade matcher i fortsättningsserien. 

– Vi vill vinna den här serien och gå vidare till playoff, det är vad vi jobbar för. Det är inget snack om saken. För att vi ska komma dit så handlar det om tråkiga klyschor, man är tvungen att ta en match i taget. Ska vi nå det målet så är det så vi får tänka och bli lite bättre varje dag. Nu är det många matcher på kort tid så det gäller att vi återhämtar oss bra och gör alla saker utanför isen rätt också.  

När VH tog sin femte raka seger mot Dalen i onsdags var effektiviteten och skärpan framför mål god samtidigt som Tomas Rydén höll nollan och har bara släppt tre puckar förbi sig i inledningen av den nya serien. 

– Vi har tagit steg hela vägen och nu är vi mer trygga i systemet. Rydén (Tomas) har varit väldigt bra i målet och han pratar mycket med oss spelare i egen zon. Rydéns form sprider en trygghet och vi vet vilka skott som vi kan ge honom. Han sprider ett lugn från sin position.

"Sätta press med en gång"

I morgon kommer Borås HC, som avfärdades Tyringe med behagliga 7–2 på bortais på fredagskvällen, på besök till Vimmerby.

– Det blir en tuff match. Det gäller bara att fortsätta med det vi har gjort bra med att komma ut hårt och sätta press med en gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt