Annons:

Horsky efter bruten segersvit:

Vimmerby Hockey åkte på den första förlusten i fortsättningsserien mot Dalen. Foto: Stefan Härnström

Horsky efter bruten segersvit: "Inget som oroar oss"

Vimmerby Hockeys långa segersvit tog slut inför storpublik på fredagen. Gästande Dalen vann med 5-3 efter ett sent avgörande.
– Vi kommer inte upp i den nivå vi har haft tidigare, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Tio raka segrar. Så lång blev Vimmerby Hockeys imponerande svit i fortsättningsserien. Dalen satte stopp på VH:s framfart och såg till att Vimmerby blev utan poäng inför 1 677 åskådare. 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, men vår första period är riktigt bra. Vi vann skotten överlägset, skapade många bra målchanser och hade läge att få momentum. Sedan gör vi individuella misstag och de fick momentum i stället. Jag tycker att vi skulle ha haft ledningen i matchen, säger Phil Horsky. 

Det påminde ganska mycket om perioden mot Mörrum förutom att ni inte fick utdelning?

– Ja, vilken period, men sen fick de målet. Vi kanske måste vara lite mer desperata framför kassen, ha lite mer trafik. Men jag var nöjd med första perioden. 

Ställningen var 1-1 efter att VH kvitterat sent genom Christoffer Rasch. 

Hade fem minuters PP

I den andra perioden, som var Vimmerbys klart svagaste, kunde Dalen skjuta hela 17 skott och gå in med en 3-1-ledning inför den avslutande akten. 

– Det var vår sämsta i dag. Fokus var inte tillräckligt bra, våra byten var inte tillräckligt bra och vi satte inte bra press på dem. Vi var inte tillräckligt starka i anfallszon. Samtidigt spelade de enkelt, de hade bra målvaktsspel. Dalen är ett moget lag, de spelade sarg ut och de spelade slutspelshockey. 

Karl Smedberg drog på sig ett matchstraff efter den andra periodens slut och VH fick börja med fem minuters powerplay i den tredje. Det dröjde fyra minuter och 57 sekunder innan Wilmer Lindblad kunde göra 2-3. Kristoff Kontos kvitterade sedan med en fin styrning.

– Det var riktigt bra gjort av oss att komma tillbaka, säger Horsky.

Men någon poäng blev det inte. Dalen gjorde 4-3 i fem mot tre och satte sedan 5-3 i tom bur när VH jagade kvittering. 

– Det är slarviga utvisningar, men domaren väntade bara på att blåsa mot oss också. Jag tycker att vi förtjänade att gå till övertid i den här matchen, men vi gör lite för många individuella misstag och slarvade för mycket i passningsspelet, framför allt i andra perioden. Det var ingen bra match, vi kom inte upp i den nivå vi har haft tidigare. 

"Inget som oroar"

Att segersviten är bruten oroar dock inte Horsky. Vimmerby har 13 poäng ned till Kalmar, dock med en match mer spelad. 

– Det här är inget som oroar oss. Vi vet vad vi ska göra och vad vi har gjort bra. Vi ska återhämta oss och attackera igen på måndag. Det är för er det spelar roll, jag kollar på processen och såg många bra saker. Vi har gjort många bra matcher hittills, men nådde inte den nivån i dag. Vi är missnöjda med förlusten, men Dalen var desperata, spelade enkelt och kämpade sig till vinsten. 

Vad säger du om publiksiffran?

– Det var kul. Synd att de inte fick se en vinst, men jag hoppas att de uppskattade kampen. Vi tävlade, gjorde fina mål, men slarvade lite för mycket. 

Fakta

Poäng VH: Kristoff Kontos (1+1), Wilmer Lindblad (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Nils Rygaard (0+1), Roman Semjonov (0+1), Oskar Carlssn (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt