Annons:

VH-fostrad forward kämpar för att nå TV-pucken

Victor Freedeke, fostrad i Vimmerby Hockey, har chansen att nå TV-pucken med Smålands lag. Foto: Privat

VH-fostrad forward kämpar för att nå TV-pucken

Victor Freedeke, 14, har börjat sin resa på TV-pucken och gjorde bra ifrån sig vid helgens distriktslagsmatcher mot Skåne. 
– Det gick bra. Jag gjorde två mål och en assist, säger han. 

Annons:

Den 14-årige forwarden Victor Freedeke, med Vimmerby Hockey som moderklubb, spelar numera i Kalmar HC och har varit med på tre uttagningar till Smålands kommande TV-puckslag. 

På lördagen spelade Småland fyra distriktslagsmatcher mot Skåne och VH-fostrade Freedeke fick chansen att spela med båda lagen, totalt tre matcher, på grund av sjukdomar i laget. 

– Det var faktiskt lite nervöst i början men det gick framåt och jag är nöjd med dagen. Vi vann alla matcher som jag var med och spelade, säger Victor Freedeke. 

"Kom in i det snabbt"

Freedeke fick gott om speltid och noterades för två mål och en målgivande passning. 

– Vid de första uttagningen hade man svårt att hänga med men man kom in i det ganska snabbt. Nu känner man alla spelare i laget och jag har hittat mitt spel, säger han. 

Vad händer härnäst?

– TV-pucken spelas i höst och uttagningarna pågår. Det var runt 30 spelare som var med i Malmö i går och spelare som inte var med där kan fortfarande ta en plats i TV-puckslaget. Det blir spännande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt