Annons:

BEKRÄFTAT: POÄNGKUNG FRÅN ALLETTAN TILL VH

Jesper Norbäck ansluter till Vimmerby på söndag. Foto: Arkivbild

BEKRÄFTAT: POÄNGKUNG FRÅN ALLETTAN TILL VH

Dagens Vimmerbys avslöjande har bekräftats. Klubben har gått ut med att poängstarke forwarden Jesper Norbäck ansluter från Grums.
– En spetsspelare i Hockeyettan, säger VH:s sportchef Morgan Persson.

Annons:

Tidigare i dag kunde vår tidning avslöja att Jesper Norbäck är klar för Vimmerby Hockey. Nu har VH gått ut med ett pressmeddelande om att man värvat den poängstarke forwarden från Allettanjumbon Grums. 

Avtalet mellan Vimmerby och Norbäck gäller för återstoden av säsongen. 

– Jesper Norbäck är en offensivt skicklig spelare, en spetsspelare i Hockeyettan. Han har fin skridskoåkning, är en vass avslutare, stark på pucken och har kapacitet för att avgöra matcher på egen hand. Det är en spelare som vi hade flera samtal med inför den här säsongen, och när vi fick chansen att hitta en uppgörelse nu så var det inget att snacka om. Vi vill också tacka Grums för ett bra samarbete i samband med övergången, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Ansluter på söndag

Norbäck kommer till Vimmerby på söndag och debuterar i VH-tröjan borta mot Borås på onsdag.

– Det ska bli kul att komma till Vimmerby, och förhoppningen är att vi kan gå långt i playoff. Det fanns några andra anbud också, men Vimmerby kändes rätt för mig. Dessutom känner jag både Herman Johansson och Oscar Gustafsson i Vimmerby sedan tiden i Färjestad, säger Jesper Norbäck. 

Max Popovic är fortfarande skadad och Persson är inte säkert färdigvärvad. 

– Vi håller ögonen öppna och jagar i första hand en högerfattad forward, då vi har Max Popovic borta på obestämd tid, säger Persson. 

Jesper Norbäck har gjort 82 poäng på 76 matcher i Hockeyettan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt