Annons:

Vimmerby var en match från kvalserien – rankas sist av alla lag

Vimmerby Hockey var en match från kvalserien, men rankas ändå sist av alla lag. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby var en match från kvalserien – rankas sist av alla lag

Vimmerby Hockey hade två chanser att avgöra på bortaplan mot Hudiksvall. Då kom covid-19-pandemin och stoppade allt spel. Nu rankas Vimmerby sist av de kvarvarande lagen.

Annons:

Efter att ha slagit ut både Kallinge/Ronneby och Huddinge var Hudiksvall det sista hindret för Vimmerby. Efter en klar seger i hemmapremiären hade VH sin bästa chans någonsin att nå kvalserien.

Men matchserien spelades aldrig färdigt. 

Nu kommer Svenska Ishockeyförbundet med tydliga besked kring hur lagen rankas om det uppstår en vakant plats i Hockeyallvsvenskan. Exempelvis om ett lag behöver dra sig ur på grund av ekonomiska anledningar.

Väsby, som vann Hockeyettanfinalen, rankas etta. Hudiksvall rankas tvåa, Mariestad trea, Troja fyra, Tranås femma och Visby sexa. Sist av alla lag rankas Vimmerby och det beror på att de kom in i playoff-spelet från fortsättningsserien.

– Vi tittar på vilka lag som tog sig till playoff 3 och sedan tittar vi på varifrån de kommer i seriespel. I första hand allettorna och sedan vårettan. Det är som är färdigspelat, det gäller. Men playoff 3 spelades ju inte klart, däremot spelade ju playoff 2 klart och då var det sex lag klara för playoff 3 och då är ju de högre rankade, säger Olof Östblom, tävlingschef på förbundet till hockeystaden.se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt