Annons:

Sju hjärnskakningar på några år – Fridh tvekar kring sin hockeyframtid

VH-forwarden Tobias Fridh har åkt på den ena hjärnskakningen efter den andra de senaste säsongerna och tvekar kring sin hockeyframtid. Foto: Ossian Mathiasson

Sju hjärnskakningar på några år – Fridh tvekar kring sin hockeyframtid

Tobias Fridhs hockeyframtid är osäker. Sju hockeyrelaterade hjärnskakningar på några år tär på VH-forwardens krafter.
– Det har hämmat mig en hel del, säger Vimmerbykillen Tobias Fridh. 

Annons:

Tobias Fridh vände inför den gångna säsongen hem till Vimmerby efter fyra säsonger på vift där han tillbringade överlägset mest tid i IK Oskarshamns organisation och var utlånad i 24 matcher till VH:s konkurrent Tyringe mot slutet av säsongen 2018/19.

Sedan forwarden lämnade VH efter säsongen 2014/15 har han åkt på den ena smällen efter den andra och ådragit sig totalt sju hjärnskakningar – fyra i IKO, två i Tyringe och en i Vimmerby.

Vaknade med huvudvärk i fem månader

Den senaste smällen kom i VH:s match mot Borås i fortsättningsserien den 19 februari, vilket gjorde att han missade resterande del av säsongen och fick följa playoff-spelet vid sidan av isen. 

– Just nu mår jag rätt bra. Jag har börjat träna lite smått men det har tagit rätt lång tid med alla sjukhusbesök och för att komma tillbaka, säger Tobias Fridh och fortsätter:

– Efter den senaste smällen vaknade jag upp med huvudvärk varje morgon i fem månader. Då är det klart att man blir orolig för att man ska få bestående men, speciellt när jag har haft så många hjärnskakningar. Sedan är det tråkigt om det ska bli som så att jag inte kan spela hockey igen. Det är något som jag har gjort i hela mitt liv.

Tror du att du kan spela ishockey igen?

– Jag vet faktiskt inte. Jag vill kunna spela hockey också. Jag vet inte om jag kan spela hockey och får spela vidare. Jag håller på och får kontakt med en idrottsläkare så vi får se vad han säger. Jag har röntgat min hjärna så jag vet inte riktigt än hur det blir med ishockeyn. 

Hur ser du på chansen att spela vidare i Vimmerby?

– Det kan bli svårt med spel i Hockeyettan då jag inte har tränat någonting på hela sommaren. Jag och ”Mogge” (Morgan Persson, sportchef) hade en kontakt när säsongen tog slut men ingenting efter det. 

Var vill du spela om det blir aktuellt?

– Det har jag inte tänkt så mycket på. Först och främst vill jag bli frisk och ha en fungerande vardag. 

Är det några klubbar som har hört av sig?

– Virserum har hört av sig, men jag tänker inte så mycket på det. Att jag ska bli helt återställd är mitt fokus. 

"Vad händer vid en smäll till?"

Som det är just nu hade Fridh kunnat åka upp till ishallen, snöra på sig skridskorna och ta några skär på isen men han ställer sig frågan om det verkligen är värt det. 

– Ja, huvudet är friskt men vad händer om jag får en smäll till? Blir jag borta lika länge och hur kommer min vardag se ut då? Jag inväntar samtalet med idrottsläkaren som förhoppningsvis kan ge lite svar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt