Annons:

  • Sportchefen nöjd med truppläget:

    Morgan Persson och Phil Horsky bevakar den första gemensamma träningen med VH-truppen. Foto: Simon Henriksson

  • Sportchefen nöjd med truppläget:

    Morgan Persson är nöjd med truppen.

  • Sportchefen nöjd med truppläget:
  • Sportchefen nöjd med truppläget:

Sportchefen nöjd med truppläget: "Bredare och starkare"

I går samlades Vimmerby Hockeys trupp inför den nya säsongen. Sportchefen Morgan Persson var förstås närvarande för att bevaka de olika fystesterna.
– Skönt att alla är på plats, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey har värvat en hel del nya ansikten inför den säsong som snart ska börja. Under måndagen samlades den nya truppen för första gången gemensamt och inledde med fyspass och tester redan under måndagen och tisdagen. 

Sportchefen Morgan Persson var glad över att ha alla spelare i truppen på plats. 

– Det har varit en lång och konstig vår med corona. Det har gått i vågor och perioder och allt har tagit längre tid, men nu är det skönt att vi är igång och att alla är på plats. Den här veckan blir en tuff fysvecka och sedan går vi på is den 10 augusti, säger han.

Hur ser du på den trupp ni har just nu?

– Jättebra. Vi är jättenöjda. Det är en bra blandning på spelartruppen, det känns lite stabilare nu än förra säsongen vid samma tidpunkt. Vi är bredare och starkare på alla positioner, så det känns bra så här långt.

Trio ska in

Men VH-truppen är givetvis inte spikad ännu. Morgan Persson jobbar intensivt med nyförvärv.

– Vi letar efter en back, en ytterforward och en center. Eftersom serien är förskjuten känner jag ingen panik eller stress. Vi pratar med spelare och har trådar ute. Nu inväntar vi besked, det är helt enkelt ett ja eller nej och spelare som ska bestämma sig. Vi har ingen oro eller panik där. Nu har vi med tre juniorspelare så vi är åtta backar och tolv forwards när vi går på is. På så sätt känns det lugnt. 

Hur är marknaden?

– Den är jättebegränsad, det är otroligt tunt. Det har gått i perioder, vissa stunder har det varit helt tomt och sedan poppar det upp något intressant. Nu kommer KHK ner och ska fylla ett helt lag. Jag tror många tittar på samma spelare nu, det är inte så mycket svenskt som finns. Vi tittar utomlands också och får se var vi landar.

Men det är spets ni tittar på?

– Vi har redan en bra offensiv, men vi vill ha in det där extra. En poänggörande center och en poänggörande ytterforward tittar vi efter. Jag hoppas få något färdigt den här veckan. Vi är i slutförhandlingar med en spelare och väntar besked från en annan spelare. Det är där vi står. 

När vill ni ha truppen helt spikad? 

– I alla fall den 1 september. Då har vi fyra matcher kvar att träningsspela på och en månad för spelarna att komma in i gruppen.

Hoppas starta med publik

Mycket kring förutsättningarna är ännu oklart inför seriestarten. Vimmerby är inställda på att spela några matcher utan publik, men där är det stopp, säger Morgan Persson.

– Några matcher går utan publik, men en hel grundserie går inte. Det är inte bara vi som säger det, alla klubbar har ju samma problem. Allsvenskan och SHL kommer inte klara det heller, men vi får följa fotbollen lite där och se vad som händer där. Får fotbollen ta in 20-25 procent av sin kapacitet borde vi också det och det skulle ju vara 500 någonstans. Det räcker inte hela säsongen, men det är fler än 50. 

VH-sportchefen tycker att mycket är märklig kring restriktionerna.

– Ullared kan trycka in flera tusen, men ALV kan inte ha öppet. Jag kan inte hela lagstiftningen, men det spretar mycket och är jättekonstigt. Jag hoppas att vi kommer få starta med publik.

Fakta

Vimmerby Hockey 20/21:

Spelare: Ludvig Vännström (ny från Piteå HC), Jakob Karlsson (förlängning), Olle Hellström (ny från Kiruna IF), Mathias Wigley (förlängning), Gustav Jansson (ny från Vallentuna), Max Pålholm (ny från Bodens HF), Tomas Rydén (förlängning), Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Tränare: Phil Horsky (förlängning), Philip Bertilsson (ny från Karlskrona J18), Mattias Lindén (förlängning). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt