Annons:

VH ändrar om i kedjorna – så ser Horsky på matchen mot Karlskrona

Phil Horsky stuvar om lite i kedjorna inför matchen mot KHK. Foto: Ossian Mathiasson

VH ändrar om i kedjorna – så ser Horsky på matchen mot Karlskrona

Den intensiva veckan fortsätter. Vimmerby Hockey spelar i dag tredje matchen på fem dagar. Efter förlusten mot Troja/Ljungby stuvar Phil Horsky om i kedjorna.
– Det handlar om att få ut mer av killarna, säger han.

Annons:

Derbyseger mot Tranås i onsdags. Förlust mot Troja/Ljungby i fredags. Vimmerby Hockeys intensiva period går vidare med matcher varannan dag och på söndagen väntar Karlskrona HK på bortais. 

– Känslan är jättebra. Grabbarna fick ledigt i går och så har vi haft en lättare värmning i dag med lite snack och förberedelser. Vi gjorde många bra saker mot Troja och bygger på. Det var ett steg i rätt riktning. Vi gör våra saker och kan vinna mot alla lag i den här serien, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Han har sett två av KHK:s matcher i efterhand.

– De är vassa och duktiga, framför allt är offensiven deras styrka. Hellgren (Marcus) är förmodligen seriens bästa målvakt och de ska vara där uppe med det här laget. De är storfavoriter.

VH:s nycklar

Karlskrona skickades ut ur Hockeyallsvenskan – dock inte på sportsliga grunder – efter den förra säsongen och är förstås ett tippat topplag. Phil Horsky hade en kortare period som tränare för klubben innan han återvände till Vimmerby. 

– Visst är det lite speciellt, men det är inget fokus på det. Det är fullt fokus på laget och vår prestation, säger han kort. 

Vad blir nycklarna?

– Att vi är på tårna och får en bra start. Vi måste spela en snabb hockey med hög intensitet, som vi har gjort i de första tre matcherna. Om vi rör på fötterna och har spel med pucken i anfallszon får de flesta lag problem med oss. Vi måste hitta disciplinen och stanna borta från utvisningsbåset. Mycket handlar om intensiteten och skridskoåkningen och vi är tydliga med vilka nycklarna är. 

VH har samtliga spelare tillgängliga, men stuvar om i forwardsuppställningen. 

– Det gör vi för att få ut mer av killarna. 

Fakta

Forwardskedjorna: Victor Östling, Jakob Karlsson, Max Popopiv – Jonas Nyman, Mattias Wigley, Anton Carlsson – Oscar Gustavsson, Pierre Gustavsson, Todd Winder – Gustav Jansson, Ludvig Vännström, Oliver Kempainen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt