Annons:

Ett coolare Vimmerby ska bryta förlustsviten i morgon

Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey siktar på att bryta den tre matcher långa förlustsviten borta mot Hanhals på söndagen. Foto: Arkivbild

Ett coolare Vimmerby ska bryta förlustsviten i morgon

Tre raka förluster. Den sviten tänker Vimmerby bryta borta mot Hanhals i morgon.
Receptet för det? Ta det lite coolare i anfallsspelet.
– Vi har varit lite för desperata i fel situationer, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Efter en ledig lördag väntar i morgon söndag Hanhals borta för Vimmerby Hockey.

Laget från Kungsbacka, som kanske har överraskat några förståsigpåare genom att ligga på en fin femte plats i söderettan efter fem gångar, åkte på en lite snöplig strafförlust mot Mörrum i torsdags.

Vimmerby å sin sida har, efter de två inledande segrarna mot Tyringe och Tranås, åkt på tre raka förluster mot tippade topplagen Troja (1-2), Karlskrona (2-5) och Nybro (1-2).

Laget har sex poäng (två sämre än Hanhals) på sin sjundeplats.

"Måste ta det lite lugnare"

– Vi har analyserat matchen och insatsen mot Nybro samt haft individuella samtal. Jag är nöjd med det mesta, men vi måste utnyttja våra målchanser lite bättre, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

 Men det kommer, det är bara en fråga om tid. Det gäller att vi har tålamod och litar på det vi gör.

Tycker du att det har saknats tålamod i anfallsspelet?

– Min känsla är att vi kanske är för heta. Vår styrka har alltid varit att ha tålamod, nu har vi varit lite för desperata i fel situationer. Killarna vill så mycket, och det är ju positivt, men vi måste ta det lite lugnare, säger Horsky.

Ett av de vassaste offensivt

VH-tränaren säger sig ha bra koll på söndagens motståndare och beskriver dem som ”ett jättebra lag”.

– Offensivt är de ett av de allra vassaste lagen i Hockeyettan med spelare som Mattias Elfström och Markus Ruuskanen som är med i toppen av skytteligan.

– Jag tycker också att de spelar mer strukturera nu än vad de har gjort de senaste säsongerna. Sedan har de en del rutin i laget också.

VH kommer till spel med helt ordinarie lag, vilket innebär att Pierre Gustavsson är tillbaka efter att ha varit borta en match på grund av personliga skäl. Det allsvenska backlånet från Västerviks IK spelar även matchen mot Hanhals med Vimmerby.

Tomas Rydén vaktar kassen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt