Annons:

VH måste stoppa KRIF:s spetsspelare: ”Bra känsla mot alla lag”

Tomas Rydén vaktar målet mot Kallinge/Ronneby. VH måste bland annat se upp med Andreas Nordfeldt (78), som leder KRIF:s interna poängliga med sex mål och fem assist. Foto: Ossian Mathiasson

VH måste stoppa KRIF:s spetsspelare: ”Bra känsla mot alla lag”

Kallinge/Ronnebys förstakedja har gjort 60 procent av lagets mål i säsongsinledningen. Det är något som Vimmerby Hockey ska försöka stoppa i eftermiddagens match. 
– Om vi tar bort deras offensiva skicklighet i förstakedjan så är det fördel för oss, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Kallinge/Ronneby har fått en tuff start på Hockeyettan-säsongen med endast en seger efter ordinarie tid på nio försök. Blekingelaget har ändå skrapat ihop tio poäng eftersom fem matcher har slutat oavgjort och avgjorts efter förlängning eller straffar. 

Målfarlig trio i KRIF

Något som verkligen sticker ut i Kallinge/Ronneby är förstakedjans överlägsenhet med Andreas Nordfeldt, Sebastian Magnusson och Alexander Heiver. 

Av lagets 25 gjorda mål har en tredjedel, det vill säga 15 stycken, kommit från berörd trio. Nordfeldt och Magnusson står noterade för sex mål vardera och Heiver landar in på tre fullträffar. VH-tränaren Phil Horsky vet vad som väntar i Blekinge i eftermiddag. 

– Det är ett bra hockeylag som vi ska möta. Deras stomme är kvar och de har en bra offensiv med Nordfeldt och Magnusson som är väldigt stabila. De har kvalité i sitt lag. Om vi tar bort deras offensiva skicklighet i förstakedjan så är det fördel för oss. Vi måste vara på tårna från början och verkligen ta tag i taktpinnen direkt. Vi måste vara där under de tio första minuterna. Det är något som vi har varit i alla matcher förutom mot Karlskrona, säger Phil Horsky. 

"Åker dit för att vinna"

Vimmerby slog ut Kallinge/Ronneby via två starka bortatriumfer i playoff 1 förra säsongen. Även om det är en ny säsong med nya förutsättningar är det positiva bilder som spelas upp för VH-spelarna.  

– Vi har en bra känsla mot alla lag som vi möter. Vi är stabila och har en bra chans att vinna mot alla lag. Vi åker dit för att vinna och inte bara för att vara där. Den attityden har vi alltid haft, säger Horsky.

Vimmerby tränar hemma i ishallen på söndagsmorgonen, packar ihop, sätter sig på bussen och äter lunch på vägen. 

Laget har med fyra raka triumfer placerat sig som tabellfyra och har fyra poäng ned till Mörrum som jagar närmast utanför alletttanstrecket. Mellan fyran VH och nian KRIF skiljer det sju poäng så VH har chansen att dryga ut avståndet. 

– Det känns som vi har utvecklats över hela banan, framför allt vårt offensiva spel. Nu är det enklare för oss att göra mål och vi gör det inte så svårt som vi gjorde i början av säsongen när vi brände massa chanser. Nu är vi vassare och har en bra bredd. Det är vår styrka att vi har fyra kedjor som kan göra mål. 

Rydén vaktar målet igen

Om man tittar på statistiken är det rolig läsning för Vimmerby. 

– Både boxplay och powerplay ligger i toppen och vi släpper in få mål. Vi är stabila utan puck och försvarsspelet sitter bra. Det som gör mig mest glad är disciplinen. Vi har dragit på oss minst antal tvåminutersutvisningar i serien, då har vi alltid en chans att vinna. 

Kedjekamraterna Jonas Nyman, Mattias Wigley och Anton Carlsson sticker tillsammans med Jakob Karlsson ut i poängligan. 

– Anton och Wigley har spelat ihop tidigare och vi kände från början att Nyman kan passa i den kedjan. De har bra kemi och hjälper varandra på ett bra sätt, säger Horsky. 

Vimmerby har alla spelare tillgängliga. Tomas Rydén har stått åtta av nio seriematcher och vaktar målburen i eftermiddagens match.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt