Överraskande förlust för IKO – föll mot bottenlag

IK Oskarshamn åkte på sin tredje raka förlust i hemmamatchen mot Linköping i kväll. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn har gjort en lysande säsong hittills – men nu tycks laget vara inne i en formsvacka. I kväll kom tredje raka förlusten: 3-6 hemma mot Linköping.

3-6 låter värre än det var. Båda Linköpings två sista mål kom i tom kasse när IKO försökte forcera. Annars var det en relativt jämn match där IKO:s svaga spel i powerplay delvis blev avgörande.

Första perioden slutade mållös och i andra kopplade LHC ett grepp. 0-1 kom i powerplay innan Oscar Sundh kvitterade.

LHC återtog ledningen och IKO hade sedan mängder med powerplay. Linköping tog fyra raka tvåminutare – men under den delen av matchen var det ändå bara Linköping som gjorde mål. 3-1-målet kom i början av tredje.

Tuff match på torsdag

Johannes Salomonsson reducerade till 2-3 och 3-5, men i sista var IKO inte riktigt nära.

Lättare lär det inte bli på torsdag då Oskarshamn möter Frölunda på bortais.

VH-bekantingarna i IKO gick det inget vidare för ikväll. Emil Wahlberg fick inget byte, Markus Modigs var inte med i truppen och Pontus Näsén blev poänglös på sina 19 minuter.