Annons:

Matchovant Kalmar väntar för VH:

Ett matchovant Kalmar väntar för Phil Horskys VH på onsdagskvällen. Foto: Arkivbild

Matchovant Kalmar väntar för VH: "Fördel för oss"

Som många andra klubbar har Kalmar HC drabbats av coronautbrott. För Vimmerby Hockey väntar ett matchovant KHC.
– Det är en fördel för oss, säger VH-coachen Phil Horsky.

Annons:

Det ser ut att bli en rysaravslutning för Vimmerby Hockey. Laget kämpar mot Nybro Vikings och Halmstad om en plats i Allettan och i sista omgången ställs man mot Halmstad.

Dessförinnan väntar Kalmar HC på bortais i kväll. 

– Vi gör många bra saker just nu och ska bara fortsätta. Vi ska inte tänka så mycket måsten. Vi har förberett oss bra efter uppehållet och så ska vi fortsätta. Hur vi uppträder som lag nu är kul att se och det känns positivt. Tittar man på spelet i alla faser, så är det några saker vi behöver göra bättre. Vi ska spela avslappnat och med mycket glädje och inte med rädsla eller spänt, säger Phil Horsky.

Är det risk att det blir spänt?

– Vi har haft såna matcher hela tiden, så det är inget nytt för oss. Man måste älska såna situationer och det tror jag vi kommer göra. 

"Tror inte det påverkar"

Kalmar är avhängda och har inget särskilt att spela för. Det är också många dagar sedan senast klubben var ute på isen för matchen.

– Jag tror inte det påverkar. De har fortfarande heder att spela för. Det ska bli spännande att se vilken form det är i. De har absolut inte matchtempot eller matchvanan, det är fördel för oss. Vi är i matchen direkt och vi får se hur det går. Vi går ut hårt som alltid, men det handlar för oss om att ha samma intensitet vi har haft i förberedelserna. Grabbarna har gjort ett bra jobb. 

Hur ser du på läget kring Allettanplatserna?

– Vinner vi två matcher är vi klara, vinner vi en så kanske. Vi måste se vad de andra gör också. Jag är inte så inne på att räkna. Det handlar om att fokusera på nästa byte och nästa period. Det handlar mycket om rätt fokus.

VH mönstrar samma lag som senast. Återigen vaktar Tomas Rydén kassen.

Fakta

Tabelläget:

3) Mörrum, 22 matcher, 40 poäng

4) Nybro, 18 matcher, 37 poäng

5) Vimmerby, 20 matcher, 36 poäng

6) Halmstad, 19 matcher, 32 poäng

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt