Annons:

Rekordsviten bruten – IKO krossade klassiska laget

Nichlas Torp blev oväntad tvåmålsskytt för Oskarshamn i kväll. Foto: Arkivbild

Rekordsviten bruten – IKO krossade klassiska laget

Klassiska Brynäs ligger sist i SHL. Varför visade man ännu en gång i kväll. IK Oskarshamn – med 16 raka förluster i bagaget – krossade Gävles forna storhet med hela 6-1.

Annons:

Det har inte varit särskilt roligt att vara Oskarshamnssupporter under den senaste tiden. IKO slog faktiskt SHL-rekordet för antalet förluster i rad – men i dag bröts äntligen den dystra sviten. Och det gjordes med besked. IKO körde över Brynäs med hela 6-1 och fick en total islossning offensivt.

Matchen avgjordes i den andra perioden då den defensive backen Nichlas Torp svarade för sina två första mål för säsongen. Fullträffarna betydde 3-1 och 4-1 och när John Dahlström gjorde sitt andra och tredje mål för dagen i början av tredje var segern helt säkrad.

Sju matcher fler spelade

En annan förgrundsgestalt var Rickard Palmberg som svarade för ett mål – ett läckert sådant – och tre framspelningar.

Segern var förstås av största vikt för IKO som nu har nio poäng mer än Brynäs. Gävlelaget har dock hela sju matcher färre spelade. Segern var Oskarshamns femte raka mot Brynäs.

Stekhete Markus Modigs spelade 12.45 i kväll men fick poänglös av isen. Det gjorde även Pontus Näsén efter en speltid på 12.27.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt