HUDDINGES POWERPLAY SÄNKTE VH – TUNG UDDAMÅLSFÖRLUST

Huddinge fick jubla mot Vimmerby på onsdagskvällen. Foto: Arkivbild

Huddinge IK är erkänt starka i powerplay. Mot Vimmerby Hockey utnyttjade man två av sina chanser – och vann med 2-1.

Vimmerby Hockey var varnade för Huddinges starka powerplay. Därför blev det en mardrömsstart för Vimmerby Hockey när Pierre Gustavsson åkte ut två minuter för fördröjande av spel i sarghörnet.

VH klarade dock av att stå emot och kunde i stället tre minuter senare ta ledningen.

Mattias Wigley fick bra träff i slottet och kunde räkna in 1-0 för gästerna.

Resten av perioden gick något på poäng till hemmalaget, men Huddinge lyckades aldrig skapa några superheta chanser i Björkängshallen och perioden var relativt jämn. Gustav Bågenvik, som bara stått ett fåtal matcher hittills den här säsongen, var stabil och tog allt som kom i hans väg.

Släkten är värst

Den andra perioden var jobbigare för Vimmerby än den första. Huddinge fick långa episoder av tryck på Vimmerby i mittenakten, men det såg ut som att Bågenvik hade spikat igen.

Men när Huddinge fick sitt tredje numerära överläge i matchen small det. Inte helt oväntat var det förre VH-spelaren Björn Jonason som hittade en lucka på Bågenvik, som tvingades till en sidledsförflyttning. Med 13 sekunder kvar av perioden hade Huddinge utjämnat.

Skotten var 33-17 efter 40 minuters spel.

Chans i powerplay

När Vimmerby för fjärde gången i matchen fick spela i numerärt underläge tidigt i den tredje akten small det på nytt. Simon Wassberg sköt 2-1 för Huddinge i fem mot fyra.

VH hade svårt att skapa några särskilt svåra målchanser för Pontus Eltonius att hantera. Med knappt sju minuter kvar fick Vimmerby sin enda chans i numerärt överläge och Mattias Wigley fick ett bra läge, men någon kvittering blev det aldrig.

Vimmerby försökte hitta ett 2-2-mål och tog ut målvakten, men lyckades inte få till någon farlighet.

Mer om 2-1-förlusten senare.

Huddinge–Vimmerby 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.36) Mattias Wigley (Johan Schreiber)

Andra perioden: 1–1 (39.47) Björn Jonason (Joakim Hälleström, Kim Lennhammar) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–1 (45.41) Simon Wassberg (Rasmus Dahlberg-Karlsson) i spel fem mot fyra

Skott: 43–23 (14–9, 19–8, 10–6)

Utvisningar, HIK: 3x2 min, VH: 6x2 min