Annons:

Horsky nöjd med insatsen som helhet:

Phil Horsky var nöjd med Vimmerbys totala insats mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky nöjd med insatsen som helhet: "En stor förbättring"

Vimmerby Hockey gjorde en stark laginsats och studsade tillbaka efter nederlaget i Huddinge. 
– Det var bra jobb sett över 60 minuter, säger VH-coachen Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey tog sin andra raka trepoängare på hemmais i allettan när västgötalaget Mariestad besegrades med 2–1. 

Phil Horsky efterlyste inför matchen en jämnare insats över 60 minuter och fick på det stora hela sitt önskemål uppfyllt. 

– Jag tycker att det var en jämn och stabil insats. Vi har lärt oss mycket av de två senaste matcherna och spelade så bra som vi vill spela i de två sista perioderna. Vi gjorde väldigt många bra saker, säger Phil Horsky. 

"Snyggt gjort"

Vimmerby var överlägsna i första perioden och skaffade sig en fullt rättvis 1–0-ledning då Linus Ljung skickade iväg ett lågt skott från blålinjen. Efter en mållös och jämn mittperiod utökade Vimmerby till 2–0 i mitten av tredje perioden efter ett vackert anfall. Sebastian Vidmar skickade upp 2–0-pucken i krysset efter fint förarbete av både Jakob Karlsson och Philip Rondahl. 

– Om man tittar på hur vi löste situationerna i första perioden så var det jättebra. Det var lite mer Mariestad i andra perioden, men vi spelade rätt och som vi ville. Vi hade två boxplay som kostade mycket energi. Under de tio första minuterna i tredje hade de ingen farlig målchans. Vi spelade snabbt, skapade många lägen och gjorde ett fantastiskt fint 2–0-mål, säger Horsky. 

Jag ser att du skiner upp, vad säger du om ert 2–0-mål?

– Det är ett mål som betyder mycket och var helt klart matchavgörande. Det var ett mål som kom i powerplay men det var inget powerplay-mål. Det var en fin vändning och snyggt gjort. 

Svettig avslutning

Mariestad gav inte upp och etablerade tryck mot VH-kassen under de fyra sista minuterna. 2–1-reduceringen kom i powerplay (i spel sex mot fyra då målvakten var i båsen) efter 58.39 och gästerna var till och med nära att få in en kvittering. Då visade Tomas Rydén klass i målet och radade upp kvalificerade räddningar. 

– Mariestad hade inte så mycket fram till att de tog ut målvakten i tredje. Vi fick inte ner pucken djupt två-tre gånger i ett och samma byte, då skapade de momentum och fick ner oss i försvarszon. Kul att se att vi spelade på det sättet med att kämpa, käka puck och vara desperata för att verkligen försvara vår ledning. 

Hur upplevde du avslutningen där Mariestad var nära att kvittera?

– De gjorde det bra. De hade tre stora killar framför mål och chippade många puckar mot mål.  Det var mycket kamp, inget ordnat spel. Vi måste ändå spela lite enklare i vissa situationer i slutet. Jag är ändå nöjd med hur vi uppträdde. Det var en bra insats för att vi spelade som vi ville spela. En stor förbättring jämfört med senaste matchen mot Huddinge.

Fyra baklängesmål på tre matcher

VH-ledningen kastade om i flera kedjor inför och under dagens match och gjorde samma sak i special teams. 

– Ja, jag kände att jag ville byta lite grann i alla spelformer. Det kan ge en nytändning. Det var rätt läge att göra vissa förändringar. Vi hade två powerplay på hela matchen och ska fortsätta att träna på det. 

Vimmerby har släppt in fyra mål, varav av tre i boxplay, på tre matcher. 

– Det är riktigt bra. Vi har alltid varit nöjda med försvarsspelet. Vi löste deras uppspel på ett bra sätt så de kom inte ut som de ville från egen zon. 

Horsky meddelar att backen Olle Hellström, som inte spelade dagens match på grund av förkylning, är tillbaka i träning i morgon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt