Annons:

Helge Holmstrand har ådragit sig en handskada och spelar inte mot Mörrum. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky nöjd med vad VH presterar – backen tvingas till vila efter handskada

Vimmerby Hockey ställs mot Mörrum i morgon. Laget tvingas klara sig utan Helge Holmstrand, lånet från HV71:s J20-lag. 
– Helge har fått en skada på handen och måste vila, säger Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey har två matcher innan halva Allettan södra är spelad och har så här långt skrapat ihop nio poäng på sju matcher. 

VH har tagit samtliga poäng på hemmais och har chans till en ny hemmaseger när jumbon Mörrum kommer på besök i morgon. 

– Kul att ha ytterligare en hemmamatch efter senaste segern mot Visby. Vi ska fortsätta på samma sätt och behålla den fina formen. Det gäller att vi spelar med mycket fart och gör det vi har gjort i de senaste matcherna, säger Phil Horsky. 

Han är på det stora hela väldigt nöjd med lagets prestationer under inledningen av Allettan. 

– Det handlar inte om resultatet i första hand. Mitt jobb är att se sakerna som vi gör bra och analysera sakerna som vi gör mindre bra. När jag har kollat igenom våra senaste matcher, även förlusterna, så vill jag säga att vi gör många bra saker. Jag är helt säker på att det kommer lossna framåt för oss, jag tycker om vårt spel. Vi spelade riktigt stabilt över 60 minuter mot Visby/Roma.

Säsongen över för Mörrums kapten

Morgondagens motståndare, Blekingelaget Mörrum, har tagit tre poäng på sex matcher, en seger efter straffar och en förlust efter straffar. 

Tidigare i veckan meddelade klubben att kaptenen Adam Ingvarssons säsong är över då han har ådragit sig en fotskada som omöjliggör spel. Sedan tidigare har forwarden Jean-Luc Foudy kallats hem av NHL-laget Colorado Avalanche för att spela i deras farmarlag. 

”Jag har spelat med sjuk smärta hela säsongen på grund av att jag fick fel skridskor. Jag har spelat på sprutor den senaste tiden, men nu går det inte mer. Jag ska träffa en specialist framöver som då kommer besluta om det krävs operation eller inte”, säger Adam Ingvarsson till klubbens hemsida. 

Horsky är inställd på att det blir en tuff fight mot Mörrum. 

– De är svåra att möta. Det är ett stort, tungt lag som har sina kvaliteteter i laget. Ett starkt kollektiv. Senast spelade de en jämn match mot Dalen men föll med 2–7.  Det var ingen 7–2-match. Det stod 2–2 inför tredje perioden, sedan fick de två raka utvisningar och släppte in två mål i boxplay, säger Horsky och fortsätter: 

– De har haft det svårt resultatmässigt men jag tycker att de har ett bra lag. Vi ska inte fundera så mycket på dem. Vi vet vad deras svagheter är så vi ska köra vårt spel. Börja med intensitet och skridskoåkning, då kommer de ha problem. Vi måste se till att de hamnar i en sådan situation. 

Holmstrand tvingas till vila

Sebastian Vidmar spelade inte mot Visby/Roma i onsdags och står med stor sannolikhet över morgondagens match också. 

– Han är ett frågetecken, men han spelar förmodligen inte. 

Det blir samma lag som i senaste matchen mot Visby/Roma frånsett att Helge Holmstrand utgår. 

– Helge har fått en skada på handen och måste vila. Han kan inte hålla klubban i handen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt