Annons:

Phil Horskys Vimmerby har idag möjligheten att avgöra matchserien mot Mörrum på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

VH kan stänga matchserien i eftermiddag – backens skada sätter stopp

Vimmerby Hockey tog hem första ronden i åttondelsfinalen mot Mörrum. I eftermiddag kan VH avancera till kvartsfinal.

Annons:

Den andra matchen i åttondelsfinalserien mellan Vimmerby och Mörrum ska spelas i Småland i eftermiddag. Ett möte som dessutom kan avgöra vilket lag som kommer spela kvartsfinal.

Det är bäst av tre matcher som gäller och VH, som vann tisdagens match i Mörrum, har skaffat sig ett drömläge att avgöra serien på hemmaplan. I eftermiddag kommer första matchbollen. 

– Det blir viktigt att få en bra start. Vi har tagit med många positiva saker från matchen i tisdags och jag tycker att vi gjorde många saker väldigt bra. Mörrum kom ut hårt och aggressivt under de första tio minuterna. Det var också deras bästa period, säger Phil Horsky. 

"Kan bli lite aggressivare"

Efter en blek första period steppade VH upp i andra och perioden och var på det stora hela strået vassare än motståndarlaget. 

– Vi var stabila och kämpade oss in i matchen, det ska grabbarna ha mycket credd för. Det var inget snack i andra och tredje perioden. Vi var det bättre laget och tog över taktpinnen, det är så måste vi spela från början i morgon (läs i dag), säger han och fortsätter: 

– Positionsmässigt och alla taktiska bitar var jättebra. Framåt kan vi bli lite aggressivare, gå hårdare mot kassen och utnyttja chanserna bättre. Det var en bra match och insats. Även powerplay var bra trots att vi gjorde inget mål. Vi skapade många bra målchanser. 

"Mycket sitter i ryggraden"

VH har flera gånger tagit sig långt i playoff och varit framme och snubblat precis före kvalserien. Nu är Vimmerby med i kampen på nytt.

– Det är mitt tredje år i Vimmerby och mycket, bland annat grundspelet, sitter redan i ryggraden så jag behöver inte prata så mycket om vissa bitar. 

Horsky tycker om sina spelares jobb framför offensiv målbur och hoppas på fler skott i dagens match. 

– Jag önskar att vi skjuter lite mer från olika lägen och ser till att vi får in skitmål. Ibland behövs det fler puckar mot mål, då händer bra grejer. 

Ström saknas

Pelle Ström, tongivande back i VH, klev av premiärmatchen i ett tidigt skede på grund av en känning som han även hade inför matchen. Han kan inte spela dagens returmatch och Philip Rondahl är också borta på grund av skada. Det är oklart när Ström och Rondahl kan vara tillbaka i spel. I övrigt har VH full trupp och Tomas Rydén, som höll nollan i premiären, får förnyat förtroende mellan stolparna. 

– De som har spelat i stället för Pelle och Rondahl har gjort det väldigt bra. Det är en bra chans för killarna som får ännu mer istid. Jansson (Gustav) var en av våra bästa spelare i Mörrum och Olle (Hellström) gjorde ett fantastiskt bra jobb. 

Blir det samma laguppställning?

– Vi har nästan samma lag bortsett från några småändringar. Det är inga stora grejer. 

Kommentar till Tomas Rydéns starka målvaktsspel?

– Han är stabil och verkligen jättebra. Inget snack. Han har mycket självförtroende och är där i varje match. Han är så stark rent mentalt. Bara hans sätt att vara ger mycket trygghet till alla spelare i truppen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt