Annons:

VH plockar in tredjemålvakt – så tänker Persson inför fönstrets stängning

Morgan Persson är rätt lugn inför transferfönstrets sista dag. Foto: Arkivbild

VH plockar in tredjemålvakt – så tänker Persson inför fönstrets stängning

Vid midnatt stänger transferfönstret. Vimmerby Hockey har registrerat en tredjemålvakt, men sitter i övrigt rätt lugnt i båten.
– Marknaden är ganska död egentligen, säger sportchefen Morgan Persson.

Annons:

De senaste åren har vi fått vänja oss vid att det kan hända en hel del på transferfönstrets sista timmar. Vimmerby Hockey har redan agerat. J20-målvakten Hugo Engsund från IK Oskarshamn har plockats in som tredjekeeper. 

– Vi gjorde det häromdagen bara utifrån att vi kan få en skada. Han är med ifall något händer med våra två målvakter och ska träna med oss i morgon, säger VH:s sportchef Morgan Persson.

I övrigt verkar Morgan Persson inte känna någon panik över att värva.

– Vi håller ögonen och öronen öppna, men marknaden är ganska död egentligen. Vi känner också att vi är rätt nöjda med den truppen vi har. Dyker det upp något så kommer vi hugga, men jag känner inte att vi behöver göra något drastiskt.

"Kommer inte jobba ihjäl mig"

Han säger dock att det finns en del krokar ute, men vill inte avslöja på vilka positioner.

–  Vi får se vad dagen bjuder på och om vi går i land med något. Gör vi det så gör vi det, annars är vi nöjda oavsett. Det ska vara något som verkligen kan höja oss i sådana fall.

Det ser ut att bli lugnare i år då?

– Lugnt och lugnt, det finns en del krokar ute och jag inväntar lite svar. Men jag kommer inte jobba ihjäl mig fram till midnatt.

"Finns sparkapital"

Att inte störa den befintliga truppen är också ett argument för att inte agera, menar Persson.

– Det finns mycket att plocka ut av truppen. Det har funnits kritik mot att vi inte gör mål, men vi har både potentiella målskyttar och matchvinnare i truppen, som kommer blomma ännu mer. Det finns sparkapital i truppen och jag har en god känsla framåt. En ny spelare ska fylla en funktion också. Vi har sex raka vinster och spelar bättre och bättre. Samtidigt är vi inte ensamma om någon spelare heller, så då är det en ekonomisk fråga också. 

Ingen kommer lämna VH.

– Nej, där har vi varit stenhårda. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt