Annons:

Palmberg målskytt när Nybro förstörde VH:s svit:

Markus Palmberg omfamnas efter sitt 2-2-mål. Foto: Ossian Mathiasson

Palmberg målskytt när Nybro förstörde VH:s svit: "Klart man vill det"

Återigen var Markus Palmberg tillbaka i Vimmerby ishall. Den här gången var han med och stängde VH:s finfina svit.
– Klart man vill göra det, säger han efter derbysegern.

Annons:

Det blev till slut Nybro Vikings som satte stopp för Vimmerbys imponerande svit i Allettan. VH:s segerrad stannade vid nio raka och förre VH-spelaren Markus Palmbergs 2-2-mål bidrog förstås till det. 

– Jag hade ett bra läge typ 40 sekunder innan det målet. Wengdahl (Robin) valde att lägga in den på kassen och jag höll fram bladet och försökte trycka in den, säger han om sitt psykologiskt viktiga kvitteringsmål:

– Klart att det blev viktigt. Vi har det jobbigt i första och Vimmerby är bättre hela perioden. Vi ställer till det två gånger för oss själva och får jobba oss in i matchen. Men vi får ettan, tvåan och trean precis i slutet där och det blir viktigt. Vimmerby trycker på i tredje och det var en jämn match. Det kunde ha gått hur som helst.

Nu stoppade ni Vimmerbys fina svit. Tänker man något på det?

– Klart man vill det, men jag tänkte mer på att de ledde serien. Det är alltid kul att jaga. 

Hur ser du på kampen om förstaplatsen?

– Jag har inte superkoll, men vimmerby är väldigt bra. Det finns andra bra lag också. 

"Gillade mer när rinken var liten"

Palmberg spelade i Vimmerby säsongen 2014-15 och producerade mer än en poäng per match. Men det är få spelare kvar av det lag han tillhörde. 

– Det är väl bara "Jagge" (Jakob Karlsson), Pelle (Ström) och Anton (Carlsson) som är kvar. Men det är jättekul att komma tillbaka. Jag trivdes bra här och det är en av de bättre klubbarna jag har varit i. 

Blir det några extra gliringar till dem?

– Det är ju inte så många kvar. Det var lite roligare första gången man kom hit igen, nu har man blivit van. Sedan gillade jag mer när det var liten rink här i Vimmerby. 

Hur bra är årets Vimmerby?

– Jag tycker inte Vimmerby är lika tunga som de var när de hade Kokkonen (Jesper), Modigs (Markus) och de där för några säsonger sen, men de är bra. 

Tufft program

Nybro har varit coronadrabbat och har många matcher kvar. 

– Det är match onsdag, fredag, söndag och tisdag. Det är tufft, alltså, men samtidigt är det roligare att spela match än att träna. 

Hur långt tror du att ni kan gå i år?

– Allt handlar om tajming och att vara bäst när det gäller. Det gäller att tajmpa toppformen till playoff. Vi får hoppas vi slipper fler coronabreaks också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt