Västervik vann efter sent avgörande – Öhman klev fram

Victor Öhman avgjorde för VIK mot Timrå. Foto: Arkivbild

Västervik lyckades återigen stoppa Jonathan Dahlen och hans Timrå. 3-1 och femte raka segern blev ett faktum.

Två formstarka lag. Serieledarna Timrå som jagar Björklövens poängrekord i hockeyallsvenskan. Västervik som hade fyra raka segrar inför kvällens match, jagar en direkt kvartsfinalplats.

Och det märktes att det var två gäng med självförtroende i inledningen av matchen. Gästerna Timrå som började piggast fick första målet. Viktor Lodin kom igenom Västerviks försvar och blev helt fri med Daniel Marmenlind. Men hemmalaget svarade bra på Timrås fartfyllda spel.

Hagelin målskytt igen

Man skulle även få in en kvitteringspuck. Formstarka Joakim Hagelin sköt från dålig vinkel, som letade sig hela vägen in. En puck som Jacob Johansson nog hade velat ha tillbaka. Hagelins fullträff skulle bli första periodens sista mål. En jämn period mellan två lag som var sugna på tre poäng.

Bortalaget fortsatte driva på spelet i den andra perioden och skapade flera längre anfall. Västervik fick mest förlita sig på kontringar och hade svårt att få många minuter i Timrås försvarszon.

Matchen hettade till i slutminuterna av andra. Det var känslor både på och utanför isen från båda sidorna. Powerplay-möjligheter erbjöds men inget utav lagen tog vara på sina chanser och perioden slutade mållös.

Västervik kom ut starkt till den tredje perioden. Man fick tillbringa mer tid i anfallszon och skapade tryck mot Johansson i kassen. Efter ett par minuter med tryck från VIK fick Timrå en jättemöjlighet att ta ledningen. Superstjärnan Jonathan Dahlen sköt pucken klockrent i stolpen som räddade Marmenlind den gången.

Avgjorde sent

Västervik fick en bra chans att avgöra i powerplay slutet av perioden. Då klev Victor Öhman fram och gjorde segermålet 2-1. Jacob Bjerselius kunde sätta sen spiken i kistan med slutresultatet i öppen kasse.