Annons:

Engman lägger favoritskapet på VH: ”Har stört andra favorittippade lag”

Thomas Engman, huvudtränare i Mörrum, lägger över favorittrycket på Vimmerby Hockey inför åttondelsfinalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Engman lägger favoritskapet på VH: ”Har stört andra favorittippade lag”

Vimmerby Hockey valde Mörrum som sin motståndare i åttondelsfinal. Tränaren Thomas Engman lägger favoritskapet på VH. 
– Vi slår ur underläge och Vimmerby är storfavoriter, säger han. 

Annons:

På söndagen gjordes valen till åttondelsfinalerna i slutspelet mot Hockeyallsvenskan. Vimmerby Hockey var femma att välja och hade att välja på Östersund, Mörrum, Visby/Roma och Troja/Ljungby.

Vimmerbys val föll på Blekingeklubben Mörrum, ett lag som Vimmerby känner gott och väl efter fyra mötena under denna säsong. 

– Det var ett spännande val. Det var lite lurigt att veta vilket lag som skulle välja oss. Jag själv hade mina aningar om att det skulle bli ett söderlag i alla fall. Jag hörde Nybro ett tag, Dalen ett tag och Forshaga ett tag. Men hur det än är och vilka det än är så ska man slå alla lag om man vill gå till en kvalserie. Det får bli de blir och nu blev det Vimmerby, säger Thomas Engman, huvudtränare i Mörrum. 

Ser brister i VH:s lag

Vimmerby har vunnit tre av fyra matcher mot Blekingelaget under årets säsong och Mörrums seger kom efter förlängning i grundseriemötet på hemmais. Det är i Jössarinken som matchserien inleds på tisdag kväll. 

– Det har varit jämna matcher, men det har kanske vägt över lite till dem. De har många styrkor med en bra målvakt och ett bra defensivt spel. De hade stora problem med att göra mål men det har lossnat under allettan. Det är ett bra, kompakt lag men jag ser också att det finns möjligheter att kunna göra mål på dem. Vi har planer på hur vi ska kunna ta bort deras allra bästa toppar, säger Engman. 

Han är rätt så säker på att det blir en serie över tre matcher. 

– Det tror jag med tanke på att det har varit jämnt resultatmässigt. Det talar för att det blir tre matcher.

"Ställs på sin spets i slutspel"

Mörrum har precis som Vimmerby inte spelat match sedan den 13 mars så båda lagen går in i slutspelet med svårbedömd form.

– Jag önskar att jag kunde säga att formen är lika stark som när vi avslutade grundserien i bortamatchen mot Visby/Roma. Är den det så känner jag mig trygg i morgon. Det är alltid svårt att veta var man står efter ett långt uppehåll. Det är å andra sidan samma förutsättningar då vi har vilat lika länge. Vi får hoppas att formen är kvar. 

Kan ni knäcka Vimmerby?

– Ja, möjligheterna finns. Slutspel är en annan sak jämfört med seriespel. Det ställs på sin spets i slutspel och det blir oftast en annan form av hockey. Vi känner oss oerhört starka och vet att vi har stört andra favorittippade lag. Vi slår ur underläge och Vimmerby är storfavoriter. När vi har mött sådana lag, slår ur underläge och kan vinna den fysiska kampen, då är vi jättestarka. Vi har spetsspelare i vårt gäng som kan avgöra en sådan tillställning.

Mörrum har alla spelare tillgänglig bortsett från långtidsskadade Adam Ingvarsson och Hampus Melén, som inte är helt återställd efter att ha drabbats av covid-19 tidigare under säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt