Annons:

Phil Horsky i en het diskussion med domaren borta mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter förlusten: "Ironiska är att vi hade bättre chanser"

Vimmerby Hockey har hamnat under press. Troja/Ljungby vann den första ronden – och nu krävs två hemmasegrar för att VH ska ta sig vidare till kvalserien.
– Vinner vi på fredag har vi momentum, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey är högre rankat än Troja/Ljungby och fick därför inleda på bortaplan mot storklubben. Jonas Nyman gav Vimmerby en kanonstart när han styrde in 1-0 i den första perioden. 

Troja kvitterade innan periodvilan, men öppningsperioden bådade gott för VH.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt, men efter tio minuter var det jämnt, säger tränaren Phil Horsky. 

Annat var det i den andra akten. Troja fick, som så många gånger förr, evighetsbyten i VH:s försvarszon. Gästerna gjorde en stark försvarsinsats, höll hemmalaget på utsidorna och hade flera fina kontringslägen.

– I andra är de bättre än oss. Det blir som det ofta blir här, de får långa byten på oss och vi har svårt att byta. Vi var förberedda på det och kämpade oss ur den fasen. Matchen var klassisk framför allt i den andra perioden. Men vi försvarade oss jättebra och grabbarna ska ha all cred, säger Horsky och fortsätter:

– Trots allt detta hade vi bättre chanser. Ironiskt nog skapade vi mer i andra perioden och vi fick matchbilden dit vi ville i tredje. 

Bara ett powerplay

Om Troja parkerade i VH:s försvarszon i mellanakten var det inte alls faktum i den tredje. Vimmerby såg piggare ut igen, skapade tryck i den motsatta zonen och hade ett antal lägen att ta ledningen.

– Vi hade Troja precis där vi ville ha dem i tredje. Första halvan har de ingenting och vi skapade tryck på dem, precis som vi ville. Vi tar över matchen i den tredje och hade många bra målchanser. 

Vimmerby fick endast en möjlighet i powerplay. Troja/Ljungby fick fyra och det var Phil Horsky inte särskilt belåten med.

– Vi måste hålla oss borta därifrån, men vi förtjänade ett par powerplay till. Det är tufft att vinna med bara ett powerplay här. Jag tycker en del var underliga, men vi måste hålla oss därifrån. Det är som det är och man får kämpa mot allt och kan inte gnälla.

Du hade en het ordväxling med Roger Forsberg (tränare i Troja, reds.anm.). Vad handlade det om?

– Jag tycker att det finns gränser. De skriker så fort någon ramlar och man måste ha lite respekt tycker jag. Vi gör en stabil insats och det är tufft att vara här. Det är mycket känslor och det var en slutspelsmatch, det ska vara så. 

Krävs två segrar

Efter Trojas seger krävs nu att Vimmerby först vinner på fredag och sedan vinner en eventuellt tredje avgörande på lördag för att avancera till kvalserien.

– Det här var en bonusmatch eller vad man ska kalla det. Det kan bli så här i bäst av tre när man börjar borta. Nu är det en annan situation och vi måste vinna. Men vinner vi på fredag, vinner vi på lördag med. Då har vi momentum. 

Hur är status på Pelle Ström och Philip Rondahl?

– Det ser bra ut. Jag tror att de är tillbaka på fredag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt