Annons:

Forsberg om ordväxlingen:

Roger Forsberg hamnade i en het ordväxling med Phil Horsky. Foto: Ossian Mathiasson

Forsberg om ordväxlingen: "Han ska inte käfta med mig"

Roger Forsberg och Phil Horsky hamnade i en het ordväxling i den första perioden. Inga konstigheter, menar Trojatränaren.
– Vi står inte där för att tjafsa och då ska han inte käfta med mig, säger han.

Annons:

Det är fördel Troja/Ljungby efter den första av maximalt tre ronder mot Vimmerby Hockey. Troja tog hemmamatchen och har nu satt ordentlig press på Vimmerby. 

– Det är som bekant alltid skönt att ha 1-0 i en så här tuff playoffserie. Det är ingen raketforskning att det läget är bättre än det omvända. Jag tycker att vi vinner välförtjänt. Vi för stora delar av matchen, men Vimmerby är otroligt tajta. Det vet vi om och vi vet att de har jättebra struktur. Vi skulle vilja addera mer trafik på mål och fler puckar på mål, men samtidigt är det en balansgång. Man måste ha tålamod där, för ett alibiavslut kan lätt fastna i block och då smäller det åt andra hållet. Vimmerby är otroligt kvicka i sina spelvändningar och man måste vara varsam där. Vi respekterar Vimmerby och därför vill vi inte slänga in för mycket, säger Roger Forsberg, tränare i Troja/Ljungby. 

"Ska inte käfta med mig"

Segern för hemmalaget satt dock hårt åt. Först med cirka fem minuter kvar kunde Victor Romfors skjuta 2-1 och 3-1 kom i tom bur med bara sekunder kvar att spela.

– Jag tycker att vi styr i två perioder och sedan är det betydligt jämnare i tredje. Vi förstod att Vimmerby skulle komma ut hårdare, men vi vinner rättvist. Men det är jämnt, Vimmerby kan lika gärna göra 2-1 och vinna där.

Vad säger du om din heta ordväxling med Phil Horsky?

– Det är inga konstigheter. Jag respekterar honom och Phil är en jätteduktig coach. Men jag ropar på en solklar tripping och då börjar han gaffla med mig. Då säger jag åt honom att han sköter sitt och jag mitt. Den respekten vill jag ha från honom. Jag står inte och gapar när han gapar. Jag har inga problem med Phil, men där fick det vara nog. Vi står inte där för att tjafsa och då ska han inte käfta med mig. 

Nu har ni matchboll. Hur stora chanser har ni att gå vidare efter det här?

– Det är blankt ark igen på fredag. Det är ny match och nya förutsättningar. Vimmerby lär vara mer desperata i sitt spel och vi får försöka mobilisera för att vara lika desperata. Vi måste hitta vår väg att vinna och det gör vi i dag. Jag tycker det var en bra match. Vimmerby är precis som oss ett klasslag i division 1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt