Annons:

Forsberg fick se klipp på matchstraffet – under intervjun:

Troja/Ljungby är klart för kvalserien efter att slagit ut Vimmerby Hockey med 2–1 i matcher. Foto: Ossian Mathiasson

Forsberg fick se klipp på matchstraffet – under intervjun: "Två billiga matchstraff"

Roger Forsbergs Troja/Ljungby har kvalificerat sig för kvalserien. Eftersnacket handlade om de två matchstraffen och domarnas bedömning. 
– Om Vimmerbys matchstraff är billigt så tycker jag att matchstraffet på ”Trucken” (Daniel Karlsson Thörnros) är billigt också, säger Forsberg efter matchen. 

Annons:

Avslutningen på kvartsfinalserien mellan Vimmerby och Troja blev rafflande och högdramatisk.

Troja/Ljungbys kapten Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros drog på sig ett matchstraff från båset då han slog till den ena domaren med sin klubba efter en situation vid deras bås.

Vimmerby fick spela fem mot fyra i fem minuter i jakten på en 4–4-kvittering – och domarna tog mot slutet av det numerära överläget ett matchstraff på Johan Schreiber. Han åkte ut för slashing när han ramlade av en crosschecking i ryggen. Varken spelare eller ledare förstod vad som hände. 

"Blev en hård bestraffning"

Nu ger Troja–tränaren Roger Forsberg sin syn på matchstraffen och den dramatiska avslutningen.

– ”Trucken” slog med klubban i sargen och träffade domaren på benet. Naturligtvis är det inte meningen men han ska naturligtvis inte göra så. Det är många spelare i alla lag som håller på så. Det blev en hård bestraffning och en tuff femma som kom upp på tavlan. Vi vet också att Vimmerby är jäkligt bra i powerplay, säger Roger Forsberg.

Vad säger du om matchstraffet på Schreiber då? Har du sett situationen?

– Nej, jag såg den bara live och det är helt omöjligt att se vad som händer. Jag fattade ingenting. Jag såg bara att Emil (Ericsson) låg på isen och tänkte ”satan, nu är det en BP-spelare som ligger och skriker”. Mer än så var det inte. Vad de hade för diskussioner har jag ingen aning om. Om Vimmerbys matchstraff är billigt så tycker jag att matchstraffet på ”Trucken” (Daniel Karlsson Thörnros) är billigt också. Det är två billiga femmor som kanske delas ut i onödan. Den sista kan jag inte uttala mig om, säger Forsberg. 

Dagens Vimmerby visade därefter upp klippet på Schreibers matchstraff för Forsberg och han drog en snabb slutsats.

– Det är två billiga matchstraff.

"Kostade på mig ett segervrål"

Roger Forsberg var av naturliga skäl mycket glad och nöjd efter att hans Troja/Ljungby vunnit med 4–3 i den tredje och helt avgörande matchen mot Vimmerby. Nu är laget framme i kvalserien i jakten på en plats i Hockeyallsvenskan nästa säsong. 

– I dag kostade jag på mig ett segervrål, det är inte ofta jag gör det. När jag har summerat ner denna match och lugnat ner mig så kommer man inse att vi inte har vunnit någonting. Vi har ändå vunnit ett stort steg på vägen och får vara med och spela om en allsvensk plats.  Jag är stolt och glad över killarna. Det känns som en härlig revansch för ifjol när vi var på väg till kvalserien när coronapandemin satte stopp för allting. Man ryckte undan mattan så det känns som att vi fick retroaktiv betalning, säger Roger Forsberg. 

Han lägger över allt favoritskap på Nybro Vikings i den kommande kvalserien. 

– Nybro är klara favoriter. De har spelat bra hockey hela vintern och tagit in många starka spelare under resans gång. Vi har en bra push i vårt lag och spelat bra sedan playoff startade. Det har varit täta och hårda matcher. Jag tror på mitt lag och jag tror att vi kan röra om rejält i grytan.

Backen visade vägen med tre mål

Troja/Ljungby kliver in i kvalserien efter en mycket jämn matchserie mot Vimmerby där de drog det längsta strået. 

– Det är ungefär sådana matcher som väntar oss i kvalserien. Vi har ett ungt lag om man tar bort tre spelare. VI spelar med en framåtlutning och en tro på det vi gör. I dag tycker jag att vi tog för oss mer av smörgåsbordet, vi har ett spel som tillåter våra spelare att spela hockey. I går var vi lite för uddlösa om jag ska vara ärlig. Man måste göra mål för att vinna hockeymatcher.

Backen Kevin Karlsson, med ett förflutet i Vimmerby, var en av Trojas mest framträdande spelare och svarade för tre mål. Det avgörande 4–3-målet svarade Karl Olofsson för. Forsberg gav Kevin Karlsson mycket beröm för insatsen. 

– Kevin klev fram. Jag blir glad när jag ser att en back tar sådana initiativ. Jag tittar mycket på Timrå som har Dahlén (Jonathan), Lööke (Jens) och Lundin (Albin) och de gör alla målen. Ett lag måste ha sådana spelare som sticker dit puckar i de nödvändiga lägena. Kevin är en spelare som rör om i grytan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt