Annons:

Forsberg hoppfull trots förlust:

Troja/Ljungbys tränare Roger Forsberg är hoppfull trots förlusten mot Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Forsberg hoppfull trots förlust: "Förlorar för att vi är ineffektiva"

Vimmerby Hockey fällde Troja/Ljungby i den första playoff 2-matchen. Tränaren Roger Forsberg är ändå hoppfull.
– Vi har jättestora möjligheter att vända det här, säger han.

Annons:

Troja/Ljungby åkte på sin femte raka förlust mot Vimmerby den här säsongen. Efter matchen var Roger Forsberg besviken – men inte nedslagen.

– Det här sög förstås lite grann. Det är playofftider och man får se det över sex eller nio perioder och nu får vi se det över nio. Vi får vända tillbaka det på fredag och jag ser att vi har stora möjligheter att göra det. Fem mot fem är vi det bättre laget och driver på matchen. Sedan får vi lite hack i maskineriet och lämnar över momentum till dem, säger Troja/Ljungbys tränare Roger Forsberg. 

"Gör det väldigt bra"

Men han tyckte att hans lag gjorde en mycket bra insats.

– Vi gör det väldigt bra och driver på matchen, men får inte dit puckarna. Vi är återigen för ineffektiva och de gör två riktiga skitmål, men det är hockey vi håller på med och ofta blir det skitmål. Vi förlorar inte för att vi är sämre, vi förlorar för att vi är för ineffektiva.

Med tanke på att ni har fem raka förluster mot Vimmerby – hur är möjligheterna att vända matchserien?

– Vi har jättestora möjligheter. Vi måste titta på hur vi spelar och spelar vi lite mer fem mot fem än vi får göra i kväll, så är vi bättre. Men vi står här som förlorare och det suger. Som tur är är det inte kört på något sätt.

Troja/Ljungby fick bra tryck på Vimmerby i slutskedet och hade en puck som var extremt nära att leta sig in i mål.

– Alla tror att det är mål där, men nu blev det inte så. Det är bara att bita ihop. Vi hade lika gärna kunnat vinna det här, men nu blev det inte så. Samtidigt har inte Vimmerby spelat zonspel på oss, om vi säger. Vi är det spelförande laget, men det handlar om att göra mål. Två måste man ha råd att släppa på sig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt