Annons:

Christoffer Törngren i full träning – får inte spela match

I kväll spelar HV71 sin SHL-premiär borta mot Skellefteå. Utan Frödingesonen Christoffer Törngren på isen. Trots att han tränar för fullt efter sin allvarliga knäskada. – Det är vår sjukgymnast som håller mig tillbaka, säger Christoffer Törngren till Dagens Vimmerby.

Annons:

Christoffer Törngrens förra säsong var succéartad. Åtminstone fram till den 27:e januari. Då, i en match mot Brynäs, fick den ett abrupt slut. HV-spelaren fastnade med skridskon i isen och ramlade olyckligt. Snabbt kunde det konstateras att det främre korsbandet i Törngrens högra knä var av.

Tränar fullt

Nu, efter en lång rehabperiod, är Christoffer Törngren snart redo att spela match igen.
– Jag tränar faktiskt för fullt och känner väl att jag egentligen skulle kunna spela redan nu. Men vår sjukgymnast håller mig tillbaka. Han vill att det verkligen ska vara 110 procent innan jag börjar spela match, säger Christoffer Törngren.
Det är förmodligen ganska klokt?
– Ja, exakt. Jag väntar hellre två veckor extra i det här läget än att spela och få ett bakslag och kanske bli borta i två-tre månader.

Tester på onsdag

Kommande onsdag blir något av en ödesdag för Törngren. Då ska tester göras som visar om han är redo för spel eller inte.
– De har någon specialmaskin som mäter styrkan i höger respektive vänster ben. Sen kommer jag att göra spänsttester också.
Christoffer Törngren har annars en positiv känsla inför säsongen.
– Det känns skitbra faktiskt. Jag känner inte av att jag har varit skadad, men sen är det ju lite annorlunda att lira match.
Vad har du för målsättning med säsongen?
– Att få en större roll och spela mer.
Vimmerbyprodukten hymlar inte heller med HV71:s målsättning.
– Målsättningen är att vinna SM-guld, säger Christoffer Törngren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt