Annons:

  • VH-tränarens svåra val: helan eller halvan i målet

    På lördag spelar Vimmerby premiär hemma mot Kallinge/Ronneby. En av de stora frågorna är om det blir Marcus Evertsson eller Linus Lundin som vaktar målet. Foto: Linus Johansson

  • VH-tränarens svåra val: helan eller halvan i målet

    Marcus Evertsson.

  • VH-tränarens svåra val: helan eller halvan i målet

    Linus Lundin.

VH-tränarens svåra val: helan eller halvan i målet

175 centimeter Marcus Evertsson eller 190 centimeter Linus Lundin. Det svåra valet lär förfölja Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson under hela säsongen. – Många ser oss som helan och halvan, säger Marcus Evertsson och skrattar.

Annons:

Känslan inför seriepremiären är att Vimmerby Hockey har två jämbördiga målvakter. Både Marcus Evertsson och nyförvärvet Linus Lundin är 23 år gamla. Men där slutar också likheterna.
Det där med helan och halvan kan förstås ses som ett skämt. Men det finns också en stor portion sanning i det. Det är bara att titta på bilden för att förstå det. Marcus Evertsson mäter in på 175 centimeter och väger 75 kilo. Linus Lundin är 15 centimeter längre och väger 87 kilo. Som ni förstår är det två ganska olika målvaktstyper som Daniel Eriksson har att välja mellan.

Sporrar varandra

Gemensamt för de båda är däremot att de säger sig gilla konkurrensen, där det i nuläget inte finns någon uttalad förstamålvakt. På försäsongen har de stått hälften av matcherna.
– Jag tycker att det är bra. Det ska inte vara så att man får spela oavsett vad man presterar. Personligen gillar jag att ge 100 procent på varje träning, säger Linus Lundin.
– Det är krig på varje träning och det är bara att se positivt på det. Så var det förra året också, så det har inte förändrats. Vi sporrar varandra och umgås även vid sidan av isen, säger Marcus Evertsson.

Snabb i sidled

Både Lundin och Evertsson kan ses som moderna målvakter, men deras jobb i kassen skiljer sig av förklarliga skäl en hel del åt.
– Det är ju som sagt lite skillnad i storlek på oss. Det finns både för- och nackdelar med att vara stor och med att vara lite mindre. Marcus är till exempel riktigt snabb i sidled medan jag täcker mer av målet, konstaterar Linus Lundin.
– Jag måste kompensera att jag är mindre genom att vara snabb och försöka läsa spelet på ett annat sätt, fyller Marcus Evertsson i.

”Ett härligt gäng”

Evertsson gör sin andra säsong i Vimmerby Hockey medan Stockholmskillen Linus Lundin, som bland annat har spelat i USA under tre säsonger, är ny i klubben.
– Jag trivs bra här. Det är ett härligt gäng att lira med. Jag tycker också att vi blir bättre och bättre för varje dag som går, säger Linus Lundin.
Är du nöjd med din insats i VH så här långt?
– Jag tycker att det har gått ganska bra. Vi har inte släppt in så mycket mål och är riktigt bra i försvarszon.
Har du mer att ge?
– Absolut. Det är så tidigt på säsongen än så givetvis finns det mer att plocka fram, säger Linus Lundin.

”Hårt jobbande lag”

Marcus Evertsson har framgångsreceptet klart för sig:
– Vi är ett hårt jobbande lag som kommer att offra allt för varandra. Det är A och O för att få ihop en grupp.
Ingen av dem har någon känsla för vem som kommer att få vakta målet i lördagens seriepremiär hemma mot Kallinge/Ronneby. Svaret på vem det blir lär inte komma förrän i samband med fredagens träning.
– Det har gått bra för oss båda. Får jag chansen är jag redo. Blir jag inte vald är det bara att jobba ännu hårdare, säger Marcus Evertsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt