Annons:

Hektisk vecka för VH: ”Ruggigt goda möjligheter”

Ryggproblem hindrar Anton Carlsson från spel i kvällens match. Foto: Linus Johansson

Hektisk vecka för VH: ”Ruggigt goda möjligheter”

Lindlöven hemma i kväll, Borlänge borta på fredag och Kallinge/Ronneby hemma på söndag. Vimmerby Hockey står inför en hektisk vecka.
– Går vi in med rätt inställning har vi ruggigt goda möjligheter att börja med tre poäng mot Lindlöven, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Efter två inledande förluster i Allettan får Vimmerby tre chanser att spräcka poängnollan under den här veckan. Den första chansen kommer i kväll, hemma mot Lindlöven. Ett Lindlöven som står på fem poäng efter två matcher efter segrar mot Skövde och Kumla.

– Det är ett lag som vill spela hockey. De kommer inte komma hit och ställa upp och backa hem. De har ju vunnit ett par matcher och har säkert bra självförtroende, tror Jeff Hällegard.

”Inte tur”

Den här veckan, med bland annat två hemmamatcher, är förstås väldigt viktig för Vimmerby.

– Visst, varje match är viktig. Men det viktigaste för mig är att vi lär oss att leverera på den här nivån. Gör vi det så kommer poängen, då får vi betalt.

Vad förväntar du dig av veckan?

– Det jag vill se är att vi kommer upp i den fantastiskt bra arbetskapacitet samt den härliga inställningen och delaktigheten som vi hade i senaste matchen mot Troja/Ljungby. Det är precis dit vi vill komma, att spelarna är med både fysiskt och mentalt. Det är inte tur när man spelar på den nivån som vi gjorde då utan det är något man bestämmer sig för. Det ligger helt och hållet hos spelarna hur mycket de vill jobba och slita för en seger, säger Jeff Hällegard.

Carlsson saknas

I Vimmerbylaget är Robin Kokkonen tillbaka efter sjukdom. Däremot saknas Anton Carlsson på grund av ryggproblem.

– Anton har fått lite behandling, men det har inte gett med sig. Han har inte tränat på is vare sig under måndagen eller tisdagen.

Jeff Hällegard meddelar också att Viktor Kokman får fortsatt förtroende mellan stolparna.

När det gäller provspelande Leonard Forselius gjorde han sin första träning med laget i går, men är inte redo för spel än.

– Det är en lite svår vecka för honom att komma in då allt blir väldigt matchförberedande. Men det jag kan säga är att han har ett bra skott, är skicklig med pucken och är en rätt bra skridskoåkare, säger Jeff Hällegard.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt