Annons:

Hällegard efter avancemanget:

VH-coachen Jeff Hällegard var minst sagt nöjd efter att VH klarade kvällens pärs. Foto: Simon Henriksson

Hällegard efter avancemanget: "Stolt över grabbarna"

Vimmerby Hockey svarade för en moralstärkande insats mot Kristianstads IK och säkrade en plats i Allettan. Tränaren Jeff Hällegard var mycket nöjd efteråt.
– Jag är jävligt stolt över grabbarna, säger han.

Annons:

Det har varit en tuff tid för Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard. Han har varit ifrågasatt och pressad och var bara 60 minuter från att bli den första tränare som misslyckats med att ta VH till Allettan.

I stället slutade den här onsdagskvällen i dur.

– Jag är jävligt nöjd med mina grabbar och att vi genomför vår matchplan till fullo. Vi hade bestämt att vi skulle stänga igen i mittzon och vi har släppt till för mycket två mot-ettor och tre mot-tvåor. Jag är jävligt stolt över grabbarna och hur vi genomförde det. Vi skulle dra tillbaka det och tajta till det lite. Kristianstad är ett jäkligt bra lag, säger Jeff Hällegard.

Det här var en kväll där skillnaden mellan himmel och helvete var hårfin. Vad betyder det här för gruppen att ni klarar det?

– Det är klart som fan att det är fantastiskt skönt. Det har varit lite stökigt och Eric (Karlsson, assisterande) och jag har jobbat dygnet runt med saker som inte syns utåt. Det är klart att det är djävulskt skönt att vi står här och har klarat en sådan här uppgift. Kristianstad är inte en plättlätt match.

Känns det som att en hel säsong kan förändras av en sådan här match?

– På ett sätt förändras ju säsongen automatiskt. Jag tror att det betyder jättemycket ekonomiskt för Vimmerby Hockeyklubb att ta sig till Allettan. Det förändrar resten av säsongen och man märker det på lättnaden. Det har varit en fantastisk glädje i omklädningsrummet.

Känt sig pressad

Jeff Hällegard erkänner att han känt sig pressad den senaste tiden.

– Så är det i den här branschen, antingen gillar man det eller så ska man inte hålla på med det här. Vimmerby är ett ställe där många är involverade. Vi har varit ganska upp och ner.

Hur pressad har du känt dig i dag?

– Ingenting i dag. Det har känts bra hela tiden. Går vi längre tillbaka kändes det ganska annorlunda, men jag känner att vi har fått ordning på de bitarna.

Känner du dig mest lättad eller känner du glädje just nu?

– Mest känner jag glädje. Helt klart. I morgon kommer grabbarna att få ledigt och sedan blir det julfest på fredag. Sedan ska vi jobba på igen.

Vad tror du att det här kan betyda för Markus Modigs?

– Han kan absolut stärka sig i det att han kan leverera när det som mest behövs för sin moderklubb. Han har slitit hårt och pressen är hård på honom. Folk tycker att han ska leverera och leverera och han kommer från Allsvenskan. För honom tror jag att det var väldigt skönt.

Kan krävas förstärkningar

Inför Allettan kan Vimmerby behöva förstärka. Det anser Jeff Hällegard.

– Vi får se vad som blir ledigt. Det måste vara någon som passar in i vår grupp och det är inte skitlätt. I en lång serie blir det tufft och det kanske går åt folk för att bredda och spetsa laget. Vi har inget aktuellt namn, men vi har ögon och öron öppna.

 

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt