Annons:

VMS-föraren fyra tiondelar från klasseger – tappade placering i sammandraget

Jonas Magnér och Victor Karlsson från Vimmerby MS slutade tvåa i Snapphanerallyt och förlorade klassegern med fyra tiondelar. Foto: Victor Karlsson Rally/Pressbild

VMS-föraren fyra tiondelar från klasseger – tappade placering i sammandraget

Ännu en medioker inledning på fredagssträckorna men en rejäl uppryckning på lördagssträckorna. Victor Karlsson, Vimmerby MS, hade all chans att vinna klassen i Snapphanerallyt.

– Jag kan väl inte påstå att jag är nöjd när jag får stryk med fyra tiondelar och åker ner till tredjeplatsen i sammandraget, säger Victor Karlsson.

Annons:

Snapphanerallyt inleddes i fredags med två specialsträckor, en sträcka som kördes två gånger i utkanten av Hässleholm, en sträcka med asfalt, betong och gatsten.

Här tappade Victor mycket tid, låg på tionde plats i klassen och hade 13 sekunder upp till andraplatsen inför omstarten på lördagen.

– Jag kan inte säga vad jag gjorde för fel på fredagssträckan, det kändes bra åkmässigt men tidsmässigt höll det inte. Jag hämtade in mycket av tiden redan på förstasträckan i dag (läs i går) och var uppe på tredjeplatsen efter fjärdesträckan, säger Victor Karlsson.

Ledaren tvingades bryta

VMS-föraren var uppe på andra plats efter den sjunde och näst sista sträckan, 39,9 sekunder efter eleganten Patrik Flodin och 9,3 sekunder före Emil Karlsson, Hällefors MK. Båda Volvoåkare.

På den sista sträckan tvingades Flodin bryta då motorn inte ville vara med längre. Det gjorde att Karlsson hade en jättechans att ta hem klassegern.

Men Emil Karlsson ville annat och öste på på den berömda Hovdala-sträckan, en sträcka som passar starka högfartsbilar som Volvo 940. Emil vann sträckan med tio sekunder före Victor och klassen med fyra tiondelar.

– Vi gjorde en jäkla bra sistasträcka. Jag kunde inte mer än att trycka gaspedalen i botten men jag visste att det skulle bli tufft mot Volvobilarna på just den sträckan. Det var väl inte på den sträckan jag förlorade förstaplatsen utan det var på de två inledande fredagssträckorna, säger Victor Karlsson.

En deltävling återstår

Sammantaget i klassen leder Patrik Flodin med 60 poäng, Emil Karlsson gick upp till 55 poäng och Victor Karlsson har 52 poäng på tredjeplatsen.

Sista deltävlingen körs i Skillingaryd om två veckor och då har Karlsson chansen att ta tillbaka andraplatsen i totalen.

– Det är vårt mål. Tävlingen i Skillingaryd kan bli antingen en snabb tävling eller en tävling med mycket böjar. Det beror på vilka vägar man väljer men de får välja vilka vägar de vill. Nu ska vi vara med från start och inte ge bort så mycket gratissekunder. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt