Annons:

Strulig säsongsavslutning på hemmaplan – Josefine hämmades av krasch på träningen

Josefine Berglund, tävlande för Vimmerby MS, kraschade illa på träningen och körde med smärtor i de två heaten när motocross-SM avslutades i Vimmerby i lördags. Foto: Ossian Mathiasson

Strulig säsongsavslutning på hemmaplan – Josefine hämmades av krasch på träningen

Josefine Berglund kunde inte göra sig själv rättvisa i den avslutande SM-deltävlingen hemma i Vimmerby. Hon körde i på träningen inför första heatet, slog i huvudet och blev blå i ansiktet. 
– Jag är inte jättenöjd med min insats, säger VMS-föraren Josefine Berglund.

Annons:

18-åriga Vimmerby MS-talangen Josefine Berglund fick inte till den avslutning som hon hade hoppats på i den avslutande deltävlingen i motocross-SM som kördes i Vimmerby på lördagen. 

Josefine har som bäst slutat på åttonde plats i ett heat under säsongen och siktade på personbästa när tävlingen avgjordes på hemmabanan i Gnagaredalen.

Kraschade på träningen

En olycklig incident på morgonträningen inför heat ett ledde till att allt vändes upp och ner. 

– Jag gick omkull rätt hårt på träningen på morgonen. Jag slog i huvudet och blev blå i ansiktet. Jag kände efter kraschen att jag blev försiktig och passiv. Jag blev inte rädd för själva banan utan jag tänkte mer på att det var sista SM-deltävlingen och att jag inte skulle bryta. Jag tänkte ett steg längre innan jag gjorde något, säger Josefine Berglund. 

Du hade inga planer på att kasta in handduken?

– Direkt efter smällen hade jag fruktansvärd huvudvärk och trodde först att jag hade fått hjärnskakning. Jag kraschade 8.15 och körde mitt första heat två timmar senare. Jag kände att det inte var så bra men jag vilade och tog det lugnt. Vi fick ihop hojen då vi kunde plocka delar från reservhojen. Det löste sig efter många om och men. Jag var inte säker på att jag skulle fortsätta så jag tog första heatet som det kom och sa att det fick gå som det går, säger Berglund. 

VMS-talangen kom till start i de två heaten trots smärtan och slutade tia i heat ett och tolva i heat två. 

– Jag hade svårt att hitta flytet i första heatet. Jag fick till körningen ju längre tiden gick och när jag väl hade fått in mina bästa linjer och flytet i banan så var det näst intill målgång, säger hon och fortsätter:

– Jag laddade om till heat två och kände att jag hade ont i kroppen. Jag var riktigt trött och seg och hade ont i magen från en incident förra helgen i Kristianstad. Jag slog i magen rätt hårt då och kände att det började smyga sig på. Jag hade inte kollat upp det tidigare i veckan då jag kände att jag inte led av det i vardagen. 

Ska köra mer enduro nästa år

Hon slutade därmed på 16:e plats i SM-totalen i klassen MX-Women med 46 poäng. 

– Jag skulle säga att det har varit en hel säsong med mycket stolpe ut. Jag har väl fått känna på det riktiga livet och inte haft flytet med mig av många orsaker. Jag har haft två, max tre, bra heat under hela säsongen och har aldrig varit 100 procent nöjd efter en hel tävling. Jag slog axeln ur led i somras, det gjorde att jag tappade många körtimmar och mycket träningstid. Det har varit en halvdan säsong, vilket är jättetråkigt. 

Vad händer nu för din del?

– Min tanke är att hitta glädjen och försöka peppa mig själv till att börja med höstens fysträning. Nu väntar en lång träningsperiod för att bygga upp kondition och muskler. Tanken är att köra så mycket hoj som möjligt och börja variera och tävla mer i enduro. I och med att jag inte har lyckats få tid till att ta mitt MC-kort så har det ställt till det med endurotävlingar då många tävlingar begär MC-kort. Jag har skrivit upp mig till våren, ska försöka ta MC-kort och variera mellan cross och enduro.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt