Annons:

Victor jagar första SM-medaljen – sista deltävlingen väntar

Victor Karlsson går för sin första SM-medalj när sista deltävlingen väntar. Foto: Privat

Victor jagar första SM-medaljen – sista deltävlingen väntar

15 specialsträckor och 43 mil från SM-silver. Victor Karlssons mål är att ta tillbaka andraplatsen, som han tappade i Snapphanerallyt.
– Jag har ingen SM-medalj men en hel del fjärdeplatser. Det ska bli kul och jag har en bra känsla, säger Victor Karlsson.

Annons:

I den nationella 2 wd klassen, den trimmade klassen som Victor kör, blev en riktig nagelbitare i Hässleholm för två veckor sedan.

Victor hade kört upp sig från elfteplatsen och låg tvåa inför sista sträckan – en riktigt fartsträcka. Eleganten Patrik Flodin låg ”som vanligt” etta. Men Patrik sprängde motorn i sin Volvo 940 på sista sträckan och fick kasta in handduken.

Bakom Victor låg Emil Karlsson i en vindsnabb Volvo 940. Emil var totalt fyra tiondelar snabbare än Victor efter målgång. Emil slutade etta och Victor tvåa. Emil gick om Victor och upp till andraplatsen totalt i klassen, med två poäng.

Patrik Flodin och hans team har haft full fart inför sista deltävlingen och lyckats få fram en ny motor tack vare sponsorer och en motortrimmarverkstad och finns på plats i Skillingaryd för att försvara SM-guldet.

Målet – att köra hem SM-silvret

– Målet är att gå om Emil Karlsson igen och hålla de som jagar bakifrån på avstånd och köra hem SM-silvret. Jag kan aldrig jaga ifatt Patrik Flodin och ta SM-guldet. Då måste han bryta igen om det ska hända. Men jag kanske kan vinna någon sträcka före Flodin, gärna den sista som power stage.

– Jag har ingen koll på hur vägarna ser ut som vi ska köra, det får vänta till rekognoseringen och notskrivningen imorgon förmiddag. Då får vi åka alla sträckorna i en vanlig bil och laglig hastighet, säger Victor Karlsson.

– Det har varit ganska intensivt sedan tävlingen i Hässleholm för två veckor sedan. Vi har bland annat haft ur motorn och fixat ett läckage i kylvattnet plus en ordentlig översyn av hela bilen. Ännu känner jag mig lugn men nervositeten kommer när jag närmar mig Skillingaryd. Sedan brukar det släppa när jag släpper upp kopplingen på första sträckan.

Fyra mörkersträckor

Tävlingen i Skillingaryd är relativt lång. 15 specialsträckor om 11 mil. Tävlingen startar med fyra mörkersträckor imorgon fredag. Två sträckor som körs två gånger.

– Det känns lite ovant att inleda med fyra sträckor i mörker. Det är inte ofta jag kör rally i mörker. Men det känns bara kul och vi måste vara med från start, säger Victor.

Första starten är klockan 18.00. Victor startar klockan 19.00.

– De två senaste tävlingarna har jag tappat tid på fredagssträckorna och tvingats jaga ifatt på lördagarna. Det är i sig kul att jag lyckats med det. Nu hoppas jag vi är med i topp redan från omstarten på lördag så jag kan skapa en bra marginal för att köra hem andraplatsen, säger Victor Karlsson.

Går allt enligt planerna så kan Victor Karlsson och hans co-driver, Jonas Magnér, stoltsera med varsitt SM-silver runt halsarna på lördag kväll.

Här kan ni se den klassvisa totalställningen i Rally-SM.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt