Annons:

Trots mardrömsstarten – Kjell Fransson vann Svenska Rallycupen

Kjell Fransson vann Svenska Rallycupen i helgen. Foto: Arkivbild

Trots mardrömsstarten – Kjell Fransson vann Svenska Rallycupen

Det började riktigt illa för Kjell Fransson. Men skam den som ger sig. Avslutningen av säsongen gjorde att Kjell Fransson vann den Svenska Rallycupen med knapp marginal.
– Jag hade stolpe in, säger han.

Annons:

Hultsfredsbon, som tävlar för Vimmerby MS, fick en riktigt tung start på säsongen. Han inledde Svenska Rallycupen med att tvingas bryta de två första deltävlingarna.

Då hade han nästan gett upp hoppet om en topplacering.

Men mycket slutade i dur för Kjell Fransson under sommaren och under hösten har det fortsatt på samma sätt. I helgen gick den avslutande tävlingen "Marknadsnatta" av stapeln i Mjölby. 

Då säkrade Kjell Fransson segern i sin klass.

– Själva tävlingen var ingen höjdare, men det gick vägen. Min störste konkurren, "Biffen" (Lars-Ove Olsson) hade samma otur mot slutet som vi hade i början, så han bröt två tävlingar i rad. Nu åkte jag av första sträckan och det var struligt värre, men till slut gick det vägen ändå. Det blev spännande och vi vann med två poängs marginal.

Vad känner du för att ta totalsegern?

– Det är jätteroligt. Rallycupen är en himla fin cup och som jag ser det är det här det bästa man kan åka i Sverige. Det känns kanonbra.

Hur firades det här?

– Det blev en pilsner till maten i lördags kväll, annars var det lugnt. Det blir en stor baluns i Katrineholm i november och då blir det prisutdelning och mingel.

Deltävling till Vimmerby

Kjell Fransson vill tillägna totalsegern till hela sitt team. 

– Jag är väldigt beroende av alla andra. Bilen har fungerat riktigt bra och jag har hållit på med den här Renaultbilen i många år nu. Det här är inte en mans jobb, utan alla jag har med mig är fantastiska människor. Peter (Fransson) leverade perfekta noter till mig. 

Ska du försöka försvara titeln nästa år?

– Ja, det tror jag. Får jag bara ha hälsan kvar, så absolut. 

Klart är också att Vimmerby MS kommer arrangera en deltävling i rallycupen under 2023.

– Det är planerat till 2 september nästa år. Vi ska få till något riktigt bra och det finns väldigt bra människor i VMS, så det kommer bli bra tror jag.

Laddar för revansch

Nu väntar Novemberskölden i Nässjö och sedan laddar han för revansch i Svenska Rallyt.

– Det var en sekund ifrån i vintras, så då var det tajt åt fel håll. Nu hade jag visserligen stolpe in i lördags, så det är som det är. 

Klubbkompisen Morgan Olsson blev tvåa i klassen den gångna helgen. Totalt hamnade han på 17:e plats i klassen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt