Annons:

Snart blir det rallysprint i Gnagaredalen:

Kjell Fransson ser fram emot rallysprinten i Gnagaredalen den 20 och 21 april. Foto: Arkivbild

Snart blir det rallysprint i Gnagaredalen: "Passar hela familjen"

Alla rallyälskare får snart uppleva något spännande i Vimmerby. Helgen den 20 och 21 april körs två deltävlingar i Svenska Sprintcupen i Vimmerby.
– Intresset är större än vi förväntade oss, säger Kjell Fransson.

Annons:

Svenska Sprintcupen har tidigare mest hållit till i mellansverige. Det har varit tävlingar i bland annat Bollnäs, Borlänge och Västerås. 

Vimmerby MS fick frågan om att arrangera deltävling ett och två, vilket man tidigare tog beslut om att göra. Nu i april, närmare bestämt helgen den 20 och 21 april, blir det sprinttävling i Gnagaredalen. 

– Det blir två deltävlingar fördelade på en under lördagen och en på söndagen. Sprint är som det låter en kortare bana som körs en och en på tid med rally- och rallycrossbilar. Vi håller till i Gnagaredalen där vi känner oss säkra på att de tävlande kommer att trivas, säger Kjell Fransson.

Intresset för en sprinttävling i Vimmerby är också onekligen stort.

– Intresset är större än vad vi förväntade oss. Det är fullt startfält plus en reservlista.

"Svänga bort rattfrosten"

Patrik Ekman från Oskarshamns RRC och Göran "Lillen" Andersson från Tjust MK är två förare från trakten som kommer delta i tävlingen. I övrigt är det många långväga deltagare.

Båda får anses vara segeraspiranter i Rallycrossklassen 2150 respektive Rallyklassen. 

– Vimmerby är en bana man har besökt och tävlat på genom åren. Inte så mycket de sista åren dock då folkracekarriären i princip är obefintlig. Det blir premiär för säsongen i Vimmerby och man får svänga bort rattfrosten fortast möjligt. Det är en rolig tävlingsform. Det är relativt kort, intensivt och allt avgörs med små marginaler. Man vill alltid försöka vara med i toppen, men det är små marginaler, säger Patrik Ekman inför tävlingen.

Även för Göran "Lillen" Andersson är det premiär för säsongen. 

– Jag gillar upplägget med två tävlingar per helg. Det passar hela familjen och ger god stämning i depån. Jag siktar på att göra bra resultat och skönt att det är nära till en tävling för en gångs skull, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt