Annons:

Därför ratar Tobias Svärd Semesterracet:

Tobias Svärd kommer inte till start i Semesterracet kommande vecka. Foto: John Nilsson

Därför ratar Tobias Svärd Semesterracet: "Inte helt nöjd"

Tobias Svärd har vunnit Semesterracets seniorklass vid tre tillfällen, senast 2019. När Sveriges största folkracetävling körs i Vimmerby kommande vecka finns han inte med på startplattan.

– Kort och gott så är jag inte helt nöjd över hur tävlande och publik behandlas, säger Svärd.

Annons:

Tobias Svärd är ett av de absolut största namnen i Semesterracets långa historia. Vid inte mindre än tre tillfällen har Saab-åkaren vunnit stortävlingens seniorklass efter hårresande körning. Första segern kom 2016 och redan året efter tog Svärd sin andra triumf. MK Orion-föraren fyllde sedan på med sin tredje seger i 2019 års upplaga av Semesterracet.

Efter ett par års uppehåll på grund av pandemi arrangerades tävlingen på nytt förra året. Då såg Tobias Svärd ut att bli historisk som den första föraren att vinna seniorklassen vid fyra tillfällen. Svärd vann A-finalen, men efter en protest kördes finalheatet om ett par timmar senare. Då stod Niclas Karlsson, Ydre MK, som segrare med Svärd som tvåa.

Flera har tagit samma beslut

Många hade förstås sett fram emot att få se Tobias Svärd försöka göra det "omöjliga" i år istället. Så blir det dock inte eftersom MK Orion-åkaren har bestämt sig för att rata Semesterracet - åtminstone som förare.

– Kort och gott så är jag inte helt nöjd över hur tävlande och publik behandlas, är Svärds korta svar på varför han inte kommer att tävla i Vimmerby kommande vecka.

Han vill inte utveckla sitt svar ytterligare, men berättar att han trots allt kommer att följa Semesterracet på plats.

– Några av vännerna har hoppat av av samma anledning som mig, men det är fortfarande många som ska köra så jag får väl försöka ge tillbaka lite till dom som hjälpt mig genom åren om det behövs. Brorsan (Marcus Svärd) och Camilla (Wernersson) blev lite sugna på att köra i sista sekunden så jag erböjd dom att låna en bil som dom fick skruva ihop. Så helt sysslolös kommer man nog inte att bli, säger Tobias Svärd.

"Svårt att göra alla nöjda"

Beatrice Ågren Karlsson, en av tävlingsledarna för Semesterracet, vill inte gå in i något ordkrig med Tobias Svärd utan konstaterar kort:

– Det är svårt att göra alla nöjda och en del saker kanske inte tävlingsledningen och organisationen kan styra helt över. Men vi laddar för ett härligt Semesterrace med de som är anmälda, säger Ågren Karlsson.

Semesterracet startar med kval på tisdag och avslutas med finaler för seniorer och damer på lördag. Även onsdagen och torsdagen är vikta för kval medan fredagen innebär finalåkning för juniorer och veteraner.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt