Annons:

  • Idel pallplatser för VMS-förarna i premiärtävlingen:

    Victor Karlsson gjorde en kanoninsats i premiären av Svenska Rallycupen och vann klassen för tvåhjulsdrivna fordon. Foto: Privat

  • Idel pallplatser för VMS-förarna i premiärtävlingen:

    Kjell och Peter Fransson (till höger) vann den historiska klassen och Morgan Olsson och David Johansson (till vänster) kom trea. Foto: Privat

Idel pallplatser för VMS-förarna i premiärtävlingen: "Bra feeling från start"

Svenska Rallycupen inleddes med sex utmanande sträckor i Flen och Malmköping i lördags. Tre Vimmerby MS-förare kom till start – och samtliga fick kliva upp på pallen. Victor Karlsson och Kjell Fransson vann sina klasser i Violenrallyt. 

Annons:

Svenska Rallycupen är igång. Den första deltävlingen, Violenrallyt, arrangerades av Flens MS och var en tävling om fyra mil på sex specialsträckor i trakterna kring Malmköping och Flen. 130-talet ekipage kom till starten av Violenrallyt med start, mål och service mitt i Malmköping. 

Järnforsenbon och Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson, med Jonas Sandberg i högerstolen, svarade för en fin premiärtävling, vann klassen för tvåhjulsdrivna fordon och slutade trea i totaltävlingen. 

”Vi hittade en bra feeling från start och var snabbast på tre av de sex sträckorna och vann därmed klassen med 5,2 sekunders marginal till Andre Nygren från Torsby. Vi slutade även trea totalt i tävlingen efter två fyrhjulsdrivna R5-bilar”, skriver Victor Karlsson efter premiärsegern.

Fransson vann historiska klassen

Lika bra gick det för VMS:s bidrag i den historiska klassen. Kjell Fransson och Peter Fransson bärgade segern i Appendix K, klassen för de äldre bilarna, och behärskade de luriga sträckorna och vann klassen med fem sekunders marginal till tvåan Henrik Gustavsson. Tredjeplatsen i den historiska klassen togs hem av Vimmerby MS-föraren Morgan Olsson och kartläsaren David Johansson från MK Ramunder. 

Nästa deltävling i Svenska Rallcupen är Kolsvarundan i Kolsva den 8 juni. Vimmerby MS står som för värd för den fjärde deltävlingen med Emiltrofén i slutet av augusti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt