Annons:

Victor Karlsson körde hem Nässjörundan. Foto: Privat

Jackpot för Victor i Nässjörundan – även Kjell överst på pallen

Det gick bra för flera Vimmerbyförare när Nässjörundan kördes den gångna helgen. Allra bäst gick det för Victor Karlsson, som vann sin klass och dessutom var snabbast även totalt bland runt 100 ekipage.

Annons:

Victor Karlsson från Järnforsen och tävlandes för Vimmerby MS har fått upp farten rejält i rallyskogarna. Nyligen gjorde han mycket bra ifrån sig i en tävling i Finland och den gångna helgen blev det alltså totalseger i Nässjörundan.

I Nässjörundan, som kördes i skogarna runt Eksjö, vann Victor Karlsson med 30 sekunders marginal till tvåan Håkan Tagesson från Nybro AC. Tävlingen avgjordes över en sträcka på 16 kilometer, som kördes två gånger.

­– Vi inledde tävlingen bra under första halvan av sträckan. Efter halva sträckan fick vi problem med bromsarna, vilket var ett läckage i bromssystemet så det var lite besvärligt. Ändå var vi snabbast med elva sekunders marginal. Andra sträckan gick bättre, högt tempo från start och även här var vi snabbast, säger Victor Karlsson, som denna dag hade Thomas Gustavsson från Emådalens MK som kartläsare.

Olsson tvingades bryta

Victor Karlsson var inte den enda VMS-föraren som fick kliva högst upp på prispallen. I klassen Appendix K var Kjell Fransson snabbast och vann klassen med bred marginal till tvåan Janne Blom från Finspångs MS. Fransson hade denna gång P-O Eriksson med sig i högerstolen.

I samma klass körde Magnus Folkesson/Ulrika Larsson, Vimmerby MS, in som sjua.

Vimmerbyföraren Morgan Olsson hade däremot ingen lycka denna gång då han tvingades bryta efter en förstasträcka som annars indikerade att han skulle kunna vara med högt upp i resultatlistan.

Även Jonas Berneros/Jimmy Berneros, Silverdalens MSK, var med i Nässjörundan och de slutade fyra i sin klass.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt