Annons:

NYE VMS-FÖRAREN ÖVERLÄGSEN I FÖRSTA SM-DELTÄVLINGEN

Filip Bengtsson, ny i Vimmerby MS, fick en lysande start på SM-serien genom att vinna samtliga tre heat i skånska Landskrona. Foto: Linus Johansson

NYE VMS-FÖRAREN ÖVERLÄGSEN I FÖRSTA SM-DELTÄVLINGEN

Den nye Vimmerby MS-föraren Filip Bengtsson fick en strålande start på årets SM-tävlande i Landskrona. Han körde tre heat och vann samtliga med god marginal.

Annons:

27-årige Filip Bengtsson från Tomelilla i Skåne har flyttat till Vimmerby för kärlekens skull och nyligen blev övergången till Vimmerby MS klar. 

Han har i flera år varit en av Sveriges absolut bästa motocrossåkare och på meritlistan finns bland annat fyra SM-guld. 

Under påskhelgen drog årets SM-serien igång med deltävling i skånska Landskrona. Totalt ska sju deltävlingar köras och vid varje deltävling avgörs tre heat. 

Vann samtliga tre heat

Med facit i hand lär den nye Vimmerbyföraren åka hemåt med stor glädje. Han vann alla sina heat i den största klassen (MX1), belönades med maximala 75 poäng och visade verkligen varför han är fyrfaldig svensk mästare i motocross och blir ett nyttigt tillskott i VMS.

Vimmerbytjejen Josefine Berglund körde i MX Women-klassen och fick vända hem med tre poäng efter att ha slutat på 13:e plats i andra heatet. I det första heatet slutade hon på 19:e plats och blev poänglös. 

En annan VMS-föraren var Tom Söderström och det blev en tung helg med endast en poäng på tre heat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt